Nieuws

Terug naar overzicht

Gefilterd op kenmerk: Leefomgeving

 • Kom naar de opening van het Dufayhuis

  Leefomgeving
  Voor kinderen is er een springkussen, poppenkast, schminken en Oudhollandse spelletjes. Kom gezellig en maak kennis met het DufayCafe en hef met ons het glas op deze nieuwe plek in de buurt en maak kennis met Vondeldorp en alles wat we ondernemen. Voor en door de buurt.
  Lees meer
 • Schoolplein wordt Buurttuin!

  Leefomgeving
  De voormalige Paulusschool is verbouwd tot gezondheidscentrum en er komt ook het Dufay café voor de buurt. Maar er is ook nog een groot schoolplein bij, ruim 400 m2! waarvan we graag een heerlijke tuin voor de buurt maken.
  Lees meer
 • Nationale Burendag

  Leefomgeving
  Op 24 september is het Burendag en vinden door heel het land activiteiten plaats waarop buurtbewoners gezellig samenkomen en iets goeds doen voor de buurt. Doe je ook mee? 
  Lees meer
 • We gaan starten met de Buurttuin. Kom je helpen?

  Leefomgeving
  De werkgroep buurttuin is verheugd, dat na twee en half jaar voorbereiding, eindelijk de spade in de grond kan. Begin juli 2022 wordt het Buurtcafé in het Dufayhuis opgeleverd met het erbij behorende schoolplein. Dat schoolplein gaan we omtoveren tot een gezellige groene tuin met zitjes, Eerst moeten wij de eerste stappen nemen om fase 1 van de buurttuin te realiseren. Wie komt ons helpen? Er is veel te doen, kleine klusjes maar ook grotere. Technische klussen. Tegels wippen, perken voorbereiden, pergola bouwen, noem maar op.
  Lees meer
 • Update ontwikkelingen Dufayhuis

  Leefomgeving
  In de zomer van 2022 zal de voormalige Paulusschool aan de Dufaystraat zijn verbouwd tot een multifunctioneel centrum, het Dufayhuis. Een deel van het  Dufayhuis krijgt een bestemming als gezondheidscentrum met huisartsen, (fysio)therapeuten, een jeugdarts en een afhaalpunt van een apotheek.
  Lees meer
 • Geef je mening!

  Leefomgeving
  Elk jaar worden er door de gemeente gebiedsplannen gemaakt voor elk van de 22 gebieden die Amsterdam rijk is. Voor Zuid zijn deze gebieden Buitenveldert / Zuidas, De Pijp / Rivierenbuurt en Oud-Zuid. In het gebiedsplan staat concreet beschreven wat de plannen voor het komende jaar zijn. Het plan wordt geschreven op basis van de gebiedsvisie van de gemeente en signalen vanuit de buurt. Dat is waar jouw mening telt. De gegevens van deze enquête worden meegenomen voor de gebiedsplannen van 2022. Je kan dus van achter de computer in 10 minuten inspraak hebben op de plannen van jouw buurt!
  Lees meer
 • Gevangenis nu British School

  Leefomgeving
  Van Strafgevangenis naar internationale school. Na een verbouwing van 3 jaar opent The British School volgende week haar deuren in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat/Amstelveenseweg. Dit 120 jaar oude gebouw heeft in zijn roerige bestaan verschillende functies gehad. Het complex is niet alleen een gevangenis geweest, maar ook atelierruimte voor kunstenaars, vluchtelingenopvang, en onderkomen van de Amsterdamse Bhagwanbeweging.
  Lees meer
 • Online bijeenkomst over Dufayhuis

  Leefomgeving
  Donderdagavond 6 mei  tweede online informatie-bijeenkomst over Dufayhuis We praten iedereen graag bij over de buurtkamer, de buurttuin en de buurtwerkplaats. De verbouwing van de school is gestart, er is een tuinontwerpster uitgekozen voor de buurttuin, er zijn verdere plannen voor de buurtwerkplaats!
  Lees meer
 • Gemeente: Samen pakken we het afval aan

  Leefomgeving
  De gemeente schrijft in hun nieuwsbrief: We binden de strijd aan tegen het afval, op weg naar een schone stad. Met een heus afvaloffensief. Want onze stad moet en kan schoner. Bewoners en ondernemers helpen mee. Gelukkig, de eerste resultaten zijn zichtbaar. Toch zijn we er nog lang niet. Hoe gaat het? Wat doen we? Wat kunt u doen?
  Lees meer
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam