Nieuws

Terug naar overzicht

Gefilterd op kenmerk: Leefomgeving

 • Geef je mening!

  Leefomgeving
  Elk jaar worden er door de gemeente gebiedsplannen gemaakt voor elk van de 22 gebieden die Amsterdam rijk is. Voor Zuid zijn deze gebieden Buitenveldert / Zuidas, De Pijp / Rivierenbuurt en Oud-Zuid. In het gebiedsplan staat concreet beschreven wat de plannen voor het komende jaar zijn. Het plan wordt geschreven op basis van de gebiedsvisie van de gemeente en signalen vanuit de buurt. Dat is waar jouw mening telt. De gegevens van deze enquête worden meegenomen voor de gebiedsplannen van 2022. Je kan dus van achter de computer in 10 minuten inspraak hebben op de plannen van jouw buurt!
  Lees meer
 • Gevangenis nu British School

  Leefomgeving
  Van Strafgevangenis naar internationale school. Na een verbouwing van 3 jaar opent The British School volgende week haar deuren in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat/Amstelveenseweg. Dit 120 jaar oude gebouw heeft in zijn roerige bestaan verschillende functies gehad. Het complex is niet alleen een gevangenis geweest, maar ook atelierruimte voor kunstenaars, vluchtelingenopvang, en onderkomen van de Amsterdamse Bhagwanbeweging.
  Lees meer
 • Online bijeenkomst over Dufayhuis

  LeefomgevingVan en door Vondeldorp
  Donderdagavond 6 mei  tweede online informatie-bijeenkomst over Dufayhuis We praten iedereen graag bij over de buurtkamer, de buurttuin en de buurtwerkplaats. De verbouwing van de school is gestart, er is een tuinontwerpster uitgekozen voor de buurttuin, er zijn verdere plannen voor de buurtwerkplaats!
  Lees meer
 • Gemeente: Samen pakken we het afval aan

  Leefomgeving
  De gemeente schrijft in hun nieuwsbrief: We binden de strijd aan tegen het afval, op weg naar een schone stad. Met een heus afvaloffensief. Want onze stad moet en kan schoner. Bewoners en ondernemers helpen mee. Gelukkig, de eerste resultaten zijn zichtbaar. Toch zijn we er nog lang niet. Hoe gaat het? Wat doen we? Wat kunt u doen?
  Lees meer
ArtiChocRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg