LEZING: Cris Toala Olivares

Ontdek de Amsterdamse verhalen achter de foto’s van Cris Toala Olivares

Ter ere van het 750-jarige bestaan van Amsterdam brengt de bekroonde fotograaf Cris Toala Olivares in zijn nieuwe fotoboek een ode aan het Amsterdamse daglicht, dat volgens hem uniek is in de wereld. 

Omdat het zonlicht via de grachten reflecteert op de gevelwanden worden deze zowel van boven als van onder beschenen. Het door de wind en boten golvende wateroppervlak laat het weerspiegelde licht als het ware dansen op de gevels. Dit valt niet iedereen op, maar het is precies dit dansende licht dat Cris Toala Olivares fascineert. Hij heeft dit licht vastgelegd in zijn laatste fotoboek over Amsterdam. Het toont foto’s die hij maakte tussen 2010 en nu. Veel daarvan zijn genomen vanuit een helikopter: “Fotografie vanuit de lucht is wat mijn werk tekent. Als ik in de lucht zit, zie ik dingen die een ander niet kan zien”. 

Gesprek en expositie

Zondag 25 februari komt Cris Toala Olivares naar het Dufay Cafe. Aan de hand van geprojecteerde beelden uit het boek gaat Dagmar Janousek met hem in gesprek en ontdekt samen met ons de boeiende verhalen achter de foto’s.

Deze foto’s worden tot eind april in het Dufay Cafe geëxposeerd.

Veiling foto’s voor charity project in Ecuador

Na afloop van de lezing heeft u de kans deze unieke foto’s ook te kopen. Ze worden geveild voor Cris' charity project “happy foods” in Ecuador. Lees hier meer informatie over de veiling (link).

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Datum: 25 februari

Aanvang: 16.00 uur, inloop 15.30 uur

Na aanvang geen toegang. Borrel na afloop.

Kosten:

  • € 3,50 Regulier tarief
  • € 3,50 Leden van Vondeldorp
  • € 1,00 Houders van een Stadspas
  • € 3,50 Toeslag kaartje aan de zaal

Klik HIER om kaarten te kopen

Over Dagmar Janousek

Dagmar Janousek is ondernemer en eigenaresse van Ace Holding en ESSDconsulting, moeder van 2 dochters en al 25 jaar woonachtig in Amsterdam. Ze heeft vele jaren in Azië en Latijns-Amerika gewoond en gewerkt . Als kunstliefhebber, verzamelaar, sponsor en betrokkene bij verschillende Amsterdamse kunstinstellingen koestert Dagmar een interesse in hedendaagse kunst, waarbij fotografie haar in het bijzonder aanspreekt.

Dagmar heeft Cris Toala Olivares in de zomer van 2023 ontmoet en raakte gefascineerd door zijn grondige onderzoek op het gebied van fotoreportages, zijn onverschrokken gedrevenheid, zijn authentieke positiviteit en zijn diepgewortelde wens om anderen te helpen. Ze deelt zijn passie voor het ontdekken van de geschiedenis en verhalen achter plekken, mensen en voedsel in diverse culturen.

Terug naar het programma-overzicht van februari.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam