12 december: Literair Café met Jannah Loontjens

Dinsdagavond 12 december organiseert Vondeldorp een Literair Café in het Dufay Café onder het motto Heel Vondeldorp leest. Te gast is Jannah Loontjens. We spreken met haar over haar boek En toen ging hij.

‘Na het lezen van En toen ging hij heb je het gevoel een meeslepende Scandinavische televisieserie te hebben gezien.’ – Annelies Verbeke

‘Haar werk ademt frisheid en originaliteit.’ – De Morgen

Als haar moeder wordt aangehouden en enkele dagen later premier Olof Palme wordt vermoord, verliest Ebba twee zekerheden. Ze probeert grip te krijgen op haar jeugd in een tijdsgewricht waarin het optimisme en de openheid van weleer onherroepelijk gaan wankelen. En toen ging hij schildert het leven van een vriendengroep in Zweden in de jaren zeventig en tachtig. In een sprankelende stijl ontvouwt zich een verhaal waarin wereldpolitiek en intimiteit zich nauw vervlechten.

Deze avond gaat de auteur in gesprek met de aanwezigen over de inhoud en achtergronden van het boek. Leden en de leesclubs van Vondeldorp zijn uitgenodigd om het boek voorafgaand aan de avond te lezen en in eigen kring te bespreken en vragen te formuleren - we kijken uit naar een boeiende discussie!

In samenwerking met boekhandel Mulder | Zwart op Wit.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19 (hoek De Lairessestraat)

Datum: dinsdag 12 december

Tijd: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Na afloop een gezellige borrel.

Toegang: Gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Over Jannah Loontjens

Jannah Loontjens is in Denemarken geboren. Ze groeide op in Zweden en Nederland en studeerde filosofie in Amsterdam, waar ze ook promoveerde. Als schrijver excelleert ze in verschillende genres: naast dicht- en essaybundels publiceerde ze vier romans.

Klik op deze link voor meer informatie over Jannah Loontjens.

Terug naar het programma-overzicht voor december.
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam