14 november: Literair Café met Geke van der Wal

Op 14 november praat oud-journalist Karel van Hoof met Geke van der Wal over In plaats van woede, haar biografie over het leven van Guus Belinfante. Bertus Hendriks, ex-Maagdenhuisbezetter en Amsterdams studentenleider geeft commentaar.

Guus Belinfante (1911-2000) werd in het protestjaar 1968 rector van de Universiteit van Amsterdam. Hij was een vooruitstrevend jurist, maar bleek niet opgewassen tegen de rebellie op de universiteit. De studenten bestempelden hem tot vijand. Ontgoocheld verliet hij de universiteit. Van der Wal schetst het milieu waarin Belinfante opgroeide, de Portugees-Joodse gemeenschap in Den Haag en de vijf lange oorlogsjaren waardoor zijn wereld instortte. Belinfante droeg de oorlog met zich mee, in het werk en privé, maar over de oorlog zelf en over de drama’s in zijn persoonlijk leven zweeg hij, huiverig om de kluwen van verdriet, machteloosheid en schuldgevoel te ontrafelen.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur - na aanvang geen toegang

Kosten:

  • Regulier: € 3,50
  • Leden Vondeldorp: € 3,50
  • Stadspas met groene stip € 1,00

Klik HIER voor kaartjes

Over Geke van der Wal

Geke van der Wal is journalist. Ze werkte voor de Volkskrant en De Groene Amsterdammer. Ze was tevens directeur van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. In 2016 verscheen bij Atlas Contact haar biografie over uitgever Rob van Gennep.

Terug naar het programma-overzicht van november.
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish