Informatieavond Duurzaam Vondeldorp

Locatie:  Dufay Café, Dufaystraat 19
Datum:  dinsdag 7 februari 2023

Informatieavond over isolatieglas en zonnepanelen voor VvEs door Werkgroep Duurzaam Vondeldorp

Hoe maak je je huis duurzaam en comfortabel

Informatieavond over isolatieglas en zonnepanelen voor VvE's.
Kom naar de informatieavond op dinsdag 7 februari in het DufayCafé. Deze avond wordt georganiseeerd door de Werkgroep Duurzaam Vondeldorp waarbij o.a. Winst uit je woning en !Woon uitgenodigd zijn. 
Aan bod komt ondermeer een actie van de gemeente voor de collectieve inkoop van zonnepanelen voor VvE's in Amsterdam. Het gaat om kleine VvE's tot 7 wooneenheden.

Energie en geld besparen door samen zonnepanelen in te kopen? Zeker nu de energieprijzen zo hard zijn gestegen, is dit hét moment om je woning te verduurzamen. In samenwerking met de gemeente Amsterdam helpt Winst uit je woning je daar graag bij. Wanneer je overweegt om via je VvE zonnepanelen op het gezamenlijke dak te laten plaatsen moet je best wel veel regelen. Met het complete VvE informatiepakket helpt Winst uit je woning je snel op weg. Zo krijg je de besluitvorming makkelijker voor elkaar en kun je snel op je energierekening gaan besparen.

Het wordt een informatieve avond waarbij de organisatie Winst uit je woning eerst een toelichting zal geven en na afloop bestaat de mogelijkheid om vragen te stellen en ook te bekijken of je dak geschikt is. Klik HIER  voor meer informatie. In tegenstelling tot wat op deze website staat loopt de actie nog t/m 31 maart 2023.

Verder komt de stichting !Woon, een onafhankelijke stichting voor huurders, eigenaar/bewoners en woningzoekenden. Ze geven advies over energiebesparende maatregelen voor je huis. Er zijn wijkteams van deze stichting, een service die betaald wordt door de gemeente,  die thuis op maat advies kunnen geven. Ook voor VvE's

Enkel glas simpel en goedkoop isoleren?
Er wordt een demonstratiefilmpje getoond over het aanbrengen van raamfolie. Raamfolie is een goedkope oplossing om enkelglas ramen te isoleren. Heel interessant als het bestaande raamkozijn niet geschikt is voor het plaatsen van dubbel glas. 

De werkgroep Duurzaam Vondeldorp zal toelichting geven op een onderzoek dat uitgevoerd is over de (on)mogelijkheden van verduurzaming van onze huizen, woningen gebouwd tussen 1900-1925 in Vondeldorp. 
De woningen in Vondeldorp verbruiken boven het gemiddelde aan gas. Dit komt doordat er in de oude huizen in Vondeldorp veel energie verloren gaat door slechte isolatie en via naden en kieren.
In begin 20e -eeuwse panden kunnen niet alle moderne verduurzamingstechnologieën worden toegepast. Bij het verduurzamingsproces moet daarom rekening worden gehouden met de bouwfysica van de woningen. Daarnaast is het voor sommige woningen in Vondeldorp relevant om historische details te behouden. Ondanks deze barrières kunnen ook de woningen in Vondeldorp verduurzamen.

Na de pauze kunt u verder praten met  de beide organisaties  over hoe je je huis het beste kunt verduurzamen en comfortabel maken. 

Informatieavond: Hoe maak je je huis duurzaam en comfortabel
aanvang 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
DufayCafé, hoek Dufaystraat/De Lairessestraat

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam