3 oktober Literair Café over Piet van Eeghen

3 oktober Literair Café over Piet van Eeghen

Vondeldorp
Dufay CaféKunst en CultuurLiterair Café

Op dinsdag 3 oktober om 20:00 uur geeft auteur Laura van Hasselt een lezing over haar laatste boek, Geld, geloof en goede vrienden - Piet van Eeghen en de metamorfose van Amsterdam 1816-1889. Aansluitend zal zij signeren.

Piet van Eeghen (1816-1889) was de oprichter van het Vondelpark. Niet voor niets zijn de twee mooiste straten langs het park naar hem vernoemd. Maar hij heeft veel meer gedaan voor de stad. De Amsterdamse zakenman stond ook aan de wieg van het Rijksmuseum en het Stedelijk Museum, het Prinsengrachtziekenhuis, de Willemsparkbuurt en de eerste sociale woningbouw van Amsterdam. Daarnaast hield hij zich bezig met de opvang van ‘boetvaardige gevallen vrouwen’. Wie was deze man, die het aanzien van Amsterdam zo ingrijpend heeft veranderd? En hoe kreeg hij dit alles voor elkaar?

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Datum: 3 oktober

Aanvang: 20.00 uur, inloop 19.30 uur

Kosten:

  • € 3,50 Regulier tarief
  • € 3,50 Leden van Vondeldorp
  • € 1,00 Houders van een Stadspas met groene stip

Klik HIER voor kaartjes

In samenwerking met boekhandel Mulder | Zwart op Wit.

Over Laura van Hasselt

Laura van Hasselt is historica. In november 2022 promoveerde ze op haar onderzoek naar Van Eeghen: Geld, geloof en goede vrienden. Piet van Eeghen en de metamorfose van Amsterdam 1816-1889. De publieksversie kwam in januari 2023 uit bij Balans en kreeg lovende recensies. 

Van Hasselt doceert sinds 2018 geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Daarvoor werkte ze als conservator bij het Amsterdam Museum en als researcher bij het televisieprogramma Andere Tijden. Eerder publiceerde ze onder meer Amsterdam DNA. Hoe Amsterdam Amsterdam werd (Bas Lubberhuizen; Amsterdam 2013).

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam