Vondeldorp en Muze van Zuid presenteren Boris Dittrich en Julia Philippens

Vondeldorp en Muze van Zuid presenteren Boris Dittrich en Julia Philippens

Vondeldorp
Dufay CaféKunst en CultuurLiterair CaféMuziek

17 september organiseren we een bijzondere middag in het Dufay Café: een literair café gecombineerd met een concert in het kader van De Muze van Zuid.

Dufay Café is deze middag literair café met live muziek! Vier geweldige jazzmusici brengen een ode aan de vergeten kunst van vioolcoryfee Paul Godwin (1902-1982). Boris Dittrich spreekt in afwisseling met de muziek over zijn biografie MANDAAT en zijn boek Het Laatste Woord. Moderator is Robert Daverschot.

Paul Godwin was een groot violist in zowel jazz, salon als klassiek en de zoveelste vluchteling die ons Nederlandse muziekleven decennia heeft verrijkt. Voordat Godwin verjaagd werd uit Berlijn stond de teller bij Polydor op negen miljoen verkochte platen. Boris Dittrich is buurtgenoot van Amsterdam Zuid, schrijver, politicus en mensenrechtenactivist.

Voor Boris Dittrich heeft taal altijd een belangrijke rol gespeeld, zowel tijdens zijn werk als advocaat en rechter,  als in zijn ambt als Tweede en Eerste kamerlid. Pas na zijn verhuizing naar New York vond hij de tijd om boeken te schrijven. Hij begon met thrillers, die zich vaak afspelen in zijn woonplaats Amsterdam en de buurt rond het Vondelpark. Inmiddels heeft hij 10 boeken op zijn naam staan.

Zijn boek W.O.L.F. Werd uitgeroepen tot beste Nederlandse thriller van 2016 en is opgenomen in de Grote Lijster-reeks voor middelbare scholen. In 2018 schreef hij het boekenweek geschenkboek BARST. Voor zijn boek Terug naar Tarvod, heeft Boris een filmcontract getekend. In zijn voorlaatste boek Mandaat wordt omschreven hoe Boris zijn strijd voor gelijke rechten en LHBTI-emancipatie heeft gestreden. Zijn laatste boek gaat over een onopgeloste vermissing.

Tijdens het interview praten ze over de rode draad in zijn oeuvre, zijn persoonlijke betrokkenheid, het strafrecht en de LHBTI rechten, de karakters in zijn boeken,…  Na afloop is er gelegenheid om zijn boeken te kopen en indien gewenst te laten signeren

In samenwerking met Boris Dittrich, Boekhandel Mulder|Zwart op Wit, Dufay Café & festival Muze van Zuid

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Datum: 17 september 2023

Aanvang: 16.00 uur, inloop 15.30 uur

Kosten:

  • € 15,00 Regulier tarief

  • € 10,00 Leden van Vondeldorp, CJP of Houders van een stadspas met groene stip

Voor kaartjes zie de website van Muze van Zuid (LINK).

Over Boris Dittrich

Boris Dittrich (1955) is schrijver, mensenrechtactivist en sinds juni 2019 lid van de Eerste kamer voor D66. Hij begon zijn carrière als advocaat rechter, was vanaf 1994 lid van de 2de kamer. Als één van de meest productieve parlementsleden was hij pleitbezorger van mensenrechten met als speerpunten de LHBTI-rechten en de erkenning van het homohuwelijk in Nederland. Vanaf 2007 was hij Global Advocacy Director bij Human Rights Watch, waar hij zich bezighield met wereldwijde gelijke rechten en non-discriminatie van de LHBTI-community. Hiervoor verhuisde hij naar New York en later naar Berlijn. In 2007 begon hij te schrijven en inmiddels heeft hij 10 boeken op zijn naam staan.

Over Julia Philippens

De Amsterdamse Julia werd door de commissie van het Amsterdamse Conservatorium omschreven als een “unieke, baanbrekende violiste met een radiante podiumpresentatie.”  Inmiddels is ze uitgegroeid tot een genre-overschrijdend musicus en stond ze op belangrijke jazzpodia met verschillende formaties en maakte muziektheater.

Met haar band in 2010 opgerichte eigen orkest FUSE was ze regelmatig te gast bij het tv-programma Podium Witteman als “huisband”. Samen vinden ze een manier om jazz, klassiek en aanverwante genres te combineren, met alle ruimte voor experiment en improvisatie.

Website: https://www.juliaphilippens.com/

Over Robert Daverschot

Robert Daverschot (1982), is sinds 2017 werkzaam als zelfstandig dagvoorzitter, gespreksleider en speaker coach. Tevens is hij werkzaam als programmamaker bij een groot evenementenbureau. Op podia en in studio’s interviewde Robert vakexperts, bestuurders, topondernemers, ministers en zelfs de Dalai Lama. Zijn ervaring op de redactie van een talkshow helpt hem interviews voor een groter publiek slim en waardevol vorm te geven. Meer info vind je ook op www.robertdaverschot.nl 

Benieuwd naar Roberts interviewstijl? Klik hier voor een voorproefje van zijn eigen talkshow Daverend https://robertdaverschot.nl/daverend/

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam