24 September Literair Café met Bert Wagendorp

24 September Literair Café met Bert Wagendorp

Vondeldorp
Dufay CaféLiterair Café

Deze keer in het literair café op zondagmiddag 24 september één van Nederlands bekendste en succesvolste schrijvers van dit moment: Bert Wagendorp.

Eef van der Worp interviewt Bert Wagendorp over zijn meeslepende tweeluik De memoires van Abel Sikkink: de boeken Phoenix en Kalle. In 2013 brak Bert Wagendorp door met de roman Ventoux, die daarna ook succesvol verfilmd werd.

Nu dus twee historische romans, waarvan het verhaal begint in Winterswijk in 1847; Abel Sikkink is acht jaar oud als zijn ouders besluiten te emigreren naar Amerika. Maar het noodlot slaat toe en het schip waarmee ze naar hun eindbestemming varen, de Phoenix, vergaat. Abel overleeft als enige uit het gezin de ramp. Hij groeit op in een klein dorp in Wisconsin, tot hij zijn vleugels uitslaat en zijn vriend Kalle achternareist, die in New York carrière maakt als fotograaf. In het vervolg, het tweede deel van de memoires van Abel Sikkink, neemt Bert Wagendorp de lezer mee in het kolkende levensverhaal van een journalist in de negentiende eeuw – tegen de achtergrond van de Amerikaanse Burgeroorlog. Intussen blijft Abel zoeken naar de waarheid achter de ramp met het vergane schip Phoenix.

In samenwerking met boekhandel Mulder | uitgeverij Pluim

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Datum: 24 september

Aanvang: 16.00 uur, inloop 15.30 uur

Kosten:

  • € 3,50 Regulier tarief
  • € 3,50 Leden van Vondeldorp
  • € 1,00 Houders van een Stadspas met groene stip

Klik HIER voor kaartjes

Over Bert Wagendorp

Bert Wagendorp (1956) is schrijver, essayist en columnist. Hij schrijft al sinds jaar en dag voor de Volkskrant. Van hem verscheen in 1995 de novelle De Proloog, in 2005 de verhalenbundel De dubbele schaar, in 2014 Het jongensparadijs, een bundel verhalen, beschouwingen en essays, en in 2016 Een zaterdagmiddag. Zijn roman Ventoux (2013) groeide uit tot een moderne klassieker en werd in verschillende talen vertaald.

Link naar Wikipedia-pagina over Bert Wagendorp

Link naar pagina over Bert Wagendorp bij Uitgeverij Pluim

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish