Nieuws

2 mei Vrijheidswandeling vanaf het Dufay Café

Vondeldorp

Op dinsdag 2 mei a.s. organiseren stadsdorp Vondeldorp en Stichting Combiwel buurtwerk twee bijzondere wandelingen o.l.v. Jan Boomgaard (historicus, oud-directeur van het stadsarchief Amsterdam).

Vanaf 10.30 uur verzamelen we in het Dufay Café om, na een kopje koffie/thee en een korte toelichting, stipt 11.00 uur te starten met een wandeling in de omgeving van het Emmaplein. Tijdens de wandeling, die ca. 1 uur duurt, zal Jan Boomgaard vertellen over de bewogen verzetsgeschiedenis van deze buurt.

Na terugkomst in het Dufay Café is er de mogelijkheid van een speciale lunch (à 7,50 euro), verzorgd door Peter van Reenen.

Aan het begin van de middag, rond 13.45 uur, verzamelen we voor een langere wandeling via de Lairessestraat naar de Concertgebouwbuurt. Ook deze wandeling zal Jan Boomgaard voorzien van zijn deskundige commentaar.

Vanwege het beperkte aantal deelnemers dient u zich vooraf op te geven. Dit geldt ook voor de lunch.

Datum: dinsdag 2 mei

Vertrekplaats: Dufay Café, Dufaystraat 19 1075GS Amsterdam

  • 10.30 - 12.15 uur: wandeling Emmaplein
  • 12.15 - 13.30 uur: lunch
  • 13.45 - 15.15 uur: wandeling Concertgebouw

Maximaal 10 deelnemers per wandeling. Svp vooraf opgeven bij Peter van Reenen (m: 06-14393114 of in het Dufay Café).

Brasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsWijnhandel_Koninginneweg