Onder vier ogen

Onder vier ogen

Vondeldorp
Dufay CaféInformatief

Op 9 mei organiseert Vondeldorp de informatieve avond Onder vier ogen - een tafelgesprek over zien, niet zien en alles wat daarbij komt kijken.

Wat betekent het om niets te kunnen zien? Berry den Brinker onderzoeker bij de V.U. in Amsterdam, zelf zeer slechtziend, neemt ons mee naar zijn wereld in een tafelgesprek met optometristen Eef van der Worp en Marianne Lindenberg. Zij beantwoorden vragen over veel-voorkomende oogproblemen zoals: waarom hebben we een leesbril nodig? Hoe zit het met implantlenzen, en laseren: hoe veilig is dat?

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur - Borrel na afloop

Kosten: € 3,50 / Stadspas met groene stip € 1,00 - Klik HIER voor kaartjes

Berry den Brinker is gepromoveerd aan, en nog steeds onderzoeker bij, de Vrije Universiteit in Amsterdam. Maar Berry is ook al jaren zeer slechtziend. Hij heeft een handboek geschreven Zicht op Ruimte en heeft zijn eigen stichting SILVUR. Berry zal vertellen over wat het betekent om slechtziend te zijn, en over zijn BikeRun project voor slechtziende mensen. Klik HIER (YouTube) om het filmpje over BikeRun te bekijken.

Eef van der Worp, optometrist en onderzoeker op het gebied van het voorste oogsegment legt uit hoe het oog werkt en welke thema’s en dilemma’s er spelen op oogheelkundig gebied. Hoe ziet het oog er eigenlijk uit? Wat is het verschil tussen een hoornvlies en een netvlies ook alweer? Wat is verziend, bijziend – en waarom hebben we een leesbril nodig? En wat kan er misgaan?

Eef van der Worp is opticien en optometrist en is in 2008 gepromoveerd aan de Universiteit van Maastricht in de oogheelkunde. Hij is onderzoeker, schrijver en docent en werkt samen met enkele universiteiten in Noord-America (University of Montreal CA, Pacific University, Portland OR USA).

Marianne Lindenberg, werkzaam als optometrist en contactlens-specialist bij het OMC (oogheelkundig medische centrum) aan de Lairessestraat komt dagelijks in de praktijk met oogheelkundige vragen in aanmerking, ook bijvoorbeeld over staar, glaucoom en netvliesdegeneratie.

Marianne Lindenberg is optometrist en werkzaam in verschillende praktijken van Oculenti Contactlenzen. Zij heeft zich gespecialiseerd in het aanpassen van contactlenzen en de medische toepassing hiervan.

Nieuwsgierig? We proberen alle vragen over zien, over niet zien, en alles wat erbij komt kijken te beantwoorden deze avond.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam