Nieuws

6 juni Boekpresentatie: In de schaduw van de stad - Verhalen van vier eeuwen gewone Amsterdammers

Vondeldorp
Dufay CaféLiterair Café

Op dinsdag 6 juni om 20:00 uur geven auteurs Jelle van Lottum en Lodewijk Petram een lezing in samenwerking met boekhandel Mulder | Zwart op Wit over hun nieuwe boek In de Schaduw van de stad. Aansluitend zullen zij signeren.

In de schaduw van de stad is een prachtige, beeldend geschreven geïllustreerde geschiedenis van Amsterdam, waarin Jelle van Lottum en Lodewijk Petram de verhalen vertellen van Amsterdammers die in de marge van de geschiedenis leefden. Van de zeventiende eeuw tot nu. Van Lottum en Petram nemen telkens een afbeelding van de stad als uitgangspunt en gaan op zoek naar de geschiedenis achter dat beeld.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. Borrel na afloop.

Kosten: € 3,50 / Stadspas met groene stip € 1,00 - Klik HIER voor kaartjes

Jelle van Lottum (1976) studeerde economische en sociale geschiedenis aan de VU Amsterdam. Na aanstellingen aan de Universiteiten van Cambridge, Oxford en Birmingham werkt hij nu bij het Huygens Instituut en bekleedt hij een bijzonder hoogleraarschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen.

Lodewijk Petram (1981) is econoom en historicus. Hij schreef De bakermat van de beurs, dat over de vroegste geschiedenis van de aandelenhandel verhaalt, en werd vertaald in het Engels, Grieks, Chinees en Koreaans. Het boek stond op de longlist van de Libris Geschiedenisprijs. In 2012 ontving Petram de D.J. Veegensprijs voor historisch onderzoek met grote actualiteitswaarde.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam