19 maart Choro in het Dufay Café

19 maart Choro in het Dufay Café

Vondeldorp
Dufay CaféMuziek

Foto: Nick Cruyl19 maart presenteert Chambres d'Amis Choro (met presentatie) in het Dufay Café.

Marijn van der Linden, gitaar en cavaquinho speelt verschillende soorten Braziliaanse muziek en vertelt er over, samen met de Braziliaanse Elizabeth Fadel, piano en cavaquinho

Choro is ontstaan in de 19e eeuw in Rio de Janeiro en een van Brazilië ́s meest bekende en populaire muzieksoorten. De toenmalige inwoners van Rio bestonden uit Europeanen, Afrikanen, Indianen en natuurlijk een mix hiervan. Europese dansen als de polka, wals, habanera en mazurka werden beïnvloed door Afrikaanse ritmes zoals de lundu en batuque. Zo ontstond een nieuwe swingende muziekstijl, de choro, waaruit later ook de samba is ontstaan.

Het duo neemt u mee op een reis door de tijd waarbij de ontwikkeling van de choro goed te horen is. U gaat luisteren naar eigen interpretaties van de grote componisten: Jacob do Bandolim, Pixinguinha, Ernesto Nazareth, maar ook Schubert, Bach en Chopin komen voorbij, al dan niet in een compositie of improvisatie. En een aantal eigen composities van beiden staan ook op het repertoire.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 15.30 - 17.00 met borrel na afloop. Inloop vanaf 15.00 uur (niet eerder) - Na aanvang geen toegang

Toegang: Regulier € 17,00 / Leden Vondeldorp € 12,00 / stadspas met groene stip € 5,00 (exclusief € 1,50 bestelkosten per bestelling)

Klik HIER voor kaarten

Meer weten en horen? Kijk dan dit filmpje (Engels): What is Choro?

Over de musici:

Elizabeth Fadel, Braziliaanse pianiste, heeft een carrière in Brazilië doorlopen met uitvoeringen van recitals van klassieke en Braziliaanse populaire muziek, als solist of met orkesten. Tijdens haar studie had ze het privilege om te spelen met Olga Kiun, Evgeny Izotov, Henriqueta Garcez Duarte en Anna Yarovaia. Ze speelde twee jaar piano, klavecimbel en orgel bij het orkest Camerata Antiqua de Curitiba (Brazilië) en werkte drie jaar als docente en pianiste aan het Conservatorium van Braziliaanse Muziek in Curitiba (Br). Voordat ze naar Europa verhuisde, lanceerde ze het album “Divertimento” met Daniel Migliavacca. In 2010 verhuisde ze naar Nederland waar zij haar master heeft gehaald in klavecimbel aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag, onder leiding van Jacques Ogg. Elizabeth is tevens werkzaam als docente aan Codarts en op de Braziliaanse muziekschool EPM Holanda, beide in Rotterdam.

Marijn van der Linden is in 2005 afgestudeerd aan het conservatorium van Tilburg in Gitaar geïmproviseerde muziek (jazz). Hij speelt in verschillende groepen waarvoor hij zelf ook componeert en arrangeert, o.a. met de Braziliaanse zangeres Lilian Vieira, samba band Roda da Holanda en met zangeres Femke Smit. Tevens is hij te horen op verscheidene albums.

In 2012 heeft hij EscolaPortátil de Música Holanda (EPM) opgericht, een muziekschool/organisatie speciaal gericht op Braziliaanse choro en samba, het eerste filiaal van EPM (Rio de Janeiro) buiten Brazilië. Hij wordt gezien als de ambassadeur van deze muziekstijlen en de cavaquinho in Nederland. Naast optredens is Marijn ook werkzaam als docent voor Codarts, directeur van EPM Holanda en coördinator bij de SKVR.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish