Zondag Creatieve Workshop voor kinderen

Zondag Creatieve Workshop voor kinderen

Vondeldorp
Dufay CaféJeugd

Op zondag 12 maart maken we een eigen Renaissance Selfie met verf en papier.

Net als wij nu selfies bewerken om mooier te lijken of instagram gebruiken om een imago te creëren, zo lieten belangrijke mensen in de Renaissance een portret maken om een beeld van zichzelf naar buiten brengen en hun aanwezigheid voor altijd vast te leggen. Het moest de persoon zo positief en belangrijk mogelijk weergeven of de persoonlijkheid zichtbaar maken.

In navolging van de afbeeldingen van vorsten op munten, koos men in het begin van de renaissance (14e eeuw) dan vaak voor een portret in profiel om daarmee de belangrijkheid van de persoon te suggereren. Later werd het portret steeds meer gelijkend, het volledige gezicht werd afgebeeld en karakteristieke kenmerken werden benadrukt. In de 17e eeuw werd het realisme meer losgelaten, wat resulteerde in portretten met langwerpige gezichten en buitenproportionele ledematen.

In deze workshop beginnen we met een vorstelijk zelfportret in profiel en als er tijd is gaan we een maniëristisch zelfportret maken. Indien mogelijk hiervoor graag een foto mailen bij de inschrijving zodat we kopieën kunnen maken.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 15.00 - 16.30, inloop vanaf 14.45 uur

Toegang: Regulier € 8,00 / Leden Vondeldorp € 5,00 / stadspas met groene stip € 1,00 (exclusief € 1,50 bestelkosten per bestelling)

Aanmelden: Er is plek voor 10 kinderen, vooraf aanmelden verplicht - klik HIER voor kaarten

Over de docent:

Chris Vandegehuchte is beeldend kunstenaar (schilderen, tekenen en beeldhouwen). In haar werk visualiseert ze het dagelijkse leven en de menselijke verbinding. Ze is in 2019 afgestudeerd op een visualisatie van het samenzijn in het Vondelpark. Een impressie hiervan is te zien op haar website en op YouTube. In 2018 schilderde ze 30 dagen ontmoetingen in Le Pain Quotidien. Een selectie van 9 werkjes is permanent tentoongesteld in de PQ op de Cornelis Schuyt.

Op dit moment studeert ze kunstgeschiedenis aan de UVA en geeft ze kunst lessen aan kinderen bij MK 24.

Website: Chrisvandegehuchteart.com

Instagram: christelvandegehuchte

Facebook: Chris Vandegehuchte Art

https://youtu.be/m7XY67e0dHs

https://youtu.be/sVhUyyo8Jek

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam