9 april Paasconcert door Sasha Witteveen & Jorian van Nee

9 april Paasconcert door Sasha Witteveen & Jorian van Nee

Vondeldorp
Dufay CaféMuziek

Vondeldorp is bijzonder blij om twee grote talenten uit de Nederlandse klassieke muziekscène in het Dufay Café te kunnen presenteren: Sasha Witteveen (contrabas) en Jorian van Nee (componist en pianist). 

Ze komen voor een gezamenlijk en intiem optreden naar het Dufay Café op 9 april waar ze de volgende stukken ten gehore zullen brengen, naar eigen keus: 

  • G. Bottesini (1821-1889) - Grande allegro di concerto ''Alla Mendelssohn''
  • S. Rachmaninov (1873-1943) - Élegie, Op. 3 No. 1
  • X. Foley (*1994) - The Falling Seagull
  • G. Bottesini - Variaties op ''Nel cor più non mi sento''

Sasha Witteveen

En daarnaast twee eigen composities van Jorian:

  • J. van Nee - Ballade
  • J. van Nee - Scherzo

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 16.00 - 17.00 uur met borrel na afloop. Inloop vanaf 15.30 uur (niet eerder) - Na aanvang geen toegang

Toegang: Regulier € 17,00 / Leden Vondeldorp € 12,00 / Stadspas met groene stip € 5,00 (exclusief € 1,50 bestelkosten per bestelling)

Klik HIER voor kaarten

Sasha is actief als solist en heeft concerten gegeven in Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, DeLaMar Theater, Philharmonie Haarlem, Wiener Musikverein, Melkweg Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ en op allerlei festivals. Jorian van Nee speelde onder andere met orkesten zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam. Beide zijn diverse keren te horen geweest op radio en televisie, zoals bij De Wereld Draait Door, Podium Witteman en Khalid & Sophie.

Korte biografie Sasha Witteveen:

“Wat een stoere verschijning achter de contrabas! Haar daadkracht en vastberadenheid is indrukwekkend, ze weet precies wat ze wil. Zonder angst razen haar vingers over de toets en temt ze haar instrument.” (Jury van Dutch Classical Talent, 2022.)

Sasha is een veelzijdige contrabassist en won de eerste prijs bij vele nationale en internationale concoursen zoals het International Youth Bass Competition in Lucca, het Britten Contrabas Concours, het Prinses Christina Concours en de Viennese Bass Days Competition.

Sasha is actief als solist en heeft concerten gegeven in Het Concertgebouw, TivoliVredenburg, DeLaMar Theater, Philharmonie Haarlem, Wiener Musikverein, Melkweg Amsterdam, Muziekgebouw aan ’t IJ en meer. Ze speelde op festivals als Dutch Double Bass Festival, Internationaal Kamermuziekfestival Schiermonnikoog, Grachtenfestival, Stift International Music Festival, NPO Radio 4 Hart & Ziel Festival, Klassiek op het Amstelveld, Wonderfeel, de Leidse Hofjes Concerten en Festival Classique. Ze soleerde met LUDWIG, het Residentie Orkest, Nederlands Jeugd Strijkorkest, Britten Jeugd Strijkorkest, de LGT Young Soloists, het Kennemer Jeugd Orkest en de Jonge Strijkers Nederland. Sasha is finalist in Dutch Classical Talent 22/23 en voerde daarmee haar toernee Into the light uit in vijftien grote concertpodia in Nederland. 

Sasha speelt regelmatig kamer- en orkestmuziek en ze werkt vaak samen met andere veelbelovende jonge musici zoals violist Hawijch Elders en pianist Nikola Meeuwsen. Sinds 2020 treedt ze op met het prestigieuze European Union Youth Orchestra, wat heeft geleid tot de mogelijkheid om samen te werken met ‘s werelds grootste dirigenten zoals Vasily Petrenko en Iván Fischer. Ze is momenteel academist bij het Koninklijk Concertgebouworkest en het Chamber Orchestra of Europe, en voorheen van het Budapest Festival Orchestra. Sinds 2018 maakt ze deel uit van de LGT Young Soloists, een internationaal strijkersensemble waarmee ze optreedt in prestigieuze zalen in wereldsteden als Wenen, Hong Kong en Singapore.

Sasha studeert bij Olivier Thiery en Naomi Shaham aan het Conservatorium van Amsterdam. Ze volgde masterclasses bij Rick Stotijn, Božo Paradžik, Matthew McDonald, Wies de Boevé, Dominic Seldis, Gary Karr, Theotime Voisin, Ximo Riera en Nicholas Schwartz. 

Meer informatie is te vinden op www.sashawitteveen.com

Voor een impressie op YouTube: klik HIER.

Korte biografie Jorian van Nee:

Jorian van Nee

Jorian van Nee (1999) woont in Amsterdam en studeert aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij eerst les kreeg van David Kuyken en nu van Frank Peters. Hij begon met pianospelen toen hij negen jaar oud was en kreeg les van Kirsten Os, Huub de Leeuw en Henk Ekkel. Jorian heeft lessen en masterclasses gevolgd van onder andere Boris Giltburg, Elisabeth Leonskaja, Ronald Brautigam en Jan Wijn. Tevens volgde hij enkele compositielessen bij Willem Jeths. Jorian treedt regelmatig op, zowel solo als in ensembles. Jorian is de pianist van het Audax trio, een pianotrio met Pieternel Tils (viool) en Florianne Remme (cello). Hij speelde ook enkele keren met orkest zoals het Residentie Orkest en Sinfonia Rotterdam. Jorian is meerdere keren te horen geweest op de radio, onder andere bij Radio 4 Muziekwijzer en Spiegelzaal. Hij verscheen op tv bij De Wereld Draait Door en Podium Witteman. Jorian componeert ook zelf en speelde al eigen werk live op Radio 4. In 2013 won hij een 1e prijs bij het Prinses Christina Concours en daarnaast won hij ook een 1e prijs bij het Prinses Christina Compositie Concours voor twee van zijn eigen pianostukken. In 2015 won hij de prijs voor de beste begeleider bij het Prinses Christina Concours. Hij viel ook in de prijzen bij het Peter de Grote Festival en het concours van de Young Pianist Foundation. Jorian heeft een Bechstein-vleugel van het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

Meer informatie is te vinden op www.jorianvannee.nl

Voor een impressie op YouTube: klik HIER.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam