Oekraïense gasten in Vondeldorp

Oekraïense gasten in Vondeldorp

Net als u en zovelen vroegen wij ons af wat we konden doen in deze afschuwelijke oorlog.
Om onze gevoelens van machteloosheid te dempen om te zetten in iets, keken we naar onze mogelijkheden: we besloten ons huis te delen en gastgezin te zijn voor Oekraïense mensen op de vlucht.

Sinds 22 maart wonen een moeder en haar dochter bij ons. Wij delen ons leven, wij delen oud-Zuid, wij delen Vondeldorp met hen. Van velen uit onze buurt kregen wij steun toegezegd waarvoor onze hartelijk dank.
Samen met onze gasten hebben we al veel kunnen regelen, zoals- heel belangrijk- lessen Nederlands op een Taalschool. Hoe dit allemaal verder gaat? Wij weten het niet. We praten - met alle hulpmiddelen- over van alles, ook over de toekomst.

VRAAG
In deze context hebben we een vraag: heeft u, of kent u iemand met contacten in de professionele danswereld? We zoeken voor de dochter- afgestudeerd ballerina aan een gerenommeerde balletacademie - oefenruimte, leerlingen om les aan te geven, connecties te maken met een dansgezelschap.
We zijn benieuwd of al meer Oekraïense mensen in onze buurt wonen. Zodat onze gasten ook met hen in contact kunnen komen. Het is voor hen fijn om dat op loopafstand te kunnen doen. Mocht u overwegen uw huis open te stellen en vraagt u zich af wat er op u afkomt? Wij willen graag onze ervaringen met u delen.
Mail ons:Dali Stofberg (dalistofberg@rijkenamsterdam.nl) en/of Bibi Rijken (bibirijken@rijkenamsterdam.nl

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam