Nieuws

Belauto Heen en Weer gestart!

Sociale kaart

De stichting HeenenWeer Oud-Zuid is opgericht in mei 2021 en half oktober gestart met ritjes in de groene elektrische Canta. De komst van de belauto is mogelijk gemaakt dankzij het Buurtbudget Zuid 2020. 

Momenteel zijn er in onze buurt circa 50 personen die gebruik maken van Heen en Weer en het aantal stijgt nog steeds. Per dag worden er nu tussen 10.00 en 17.00 uur 2 à 8 ritten uitgevoerd. Het aantal ritten zal vermoedelijk spoedig toenemen. Een afspraak maken voor een rit kan tussen 09.30 en16.30 uur van maandag t/m vrijdag. Voor een ritje belt u met 06-20078871.
Vrijwilligers als rittenplanner of buurtchauffeur zijn van harte welkom.
Voor alle informatie en opgeven zie hun website  oudzuid.heenenweervervoer.nl

De Groene Canta rijdt in Oud Zuid; in de Willemsparkbuurt, Stadionbuurt en Apollobuurt, Hoofddorpleinbuurt, Schinkelbuurt, Museumkwartier en inmiddels op veelvuldig verzoek ook naar de RAI (t.b.v. vaccinaties en testen) en d’ Oude Rai, Woonzorgcentrum in de Ferdinand Bolstraat 321. Uitgangspunt is dat we rijden vanaf een woonadres in Oud-Zuid.

Blij met de belauto; verslag van Renée van Kempen: Zelf ben ik na recente plaatsing van een heupprothese niet zo mobiel om gebruik te kunnen maken van het openbaar vervoer. Dus registreerde ik me zoals op de website aangegeven, maakte een saldo aan, belde 0620078871 en maakte een afspraak voor een ritje naar een vriendin. En ja, op de afgesproken tijd stond de groene Canta voor de deur en werd ik vriendelijk begroet door Millie, de social driver van dienst. Met de rollator ingeklapt achterin werd ik naar mijn vriendin gebracht en ook weer gehaald. Mijn vervoersbewijs werd mij door Millie overhandigd. Zowel heen als terug werd mijn kaart gescand waarbij het gerinkel van munten mij liet weten dat er een €1 was afgeschreven van mijn saldo. Zo werkt het dus. Maar misschien is het nog wel belangrijker, dat je met alle zorg wordt omringd. Je rollator wordt je aangereikt, je wordt nagekeken tot je veilig binnen bent en het is nog gezellig ook. Voor mij was het ronduit echt fijn er even uit te zijn zonder iemand te hoeven lastig vallen. Ik ben blij  met de belauto die ons nu ten dienste staat in Oud Zuid.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_Liem