Nieuws

Maatjes gezocht voor Eloutschool

Van en door Vondeldorp

De kracht van het Vondeldorp, op zoek naar menskracht en een piano.

 In de Cornelis Krusemanstraat staat de Eloutschool, niet bepaald een typisch Amsterdam-Zuid school. Als je er op een doordeweekse dag rond een uur of drie langsfietst zie je voor de ingang kinderen in alle kleuren, meisjes en vrouwen met en zonder hoofddoek: een waarlijk gemengde school. Wellicht onbekend is dat er nogal wat kinderen “sans papier” zitten, én even leergierig als welk kind dan ook!

Ter ondersteuning van deze leerlingen is Rein van der Wiel een Maatjesproject begonnen: vrijwilligers die kinderen begeleiden. Het Maatjesproject wil één volwassene aan één kind koppelen om wekelijks 1 uur door het geven van ongedeelde aandacht bij te dragen aan haar/zijn zelfvertrouwen en een positieve kijk op de wereld waarin we samenleven.

Mede op initiatief van Tineke Bouwes is een tweede project van start gegaan: “Rondom de Klas” richt zich op kinderen die door omstandigheden met minder kansen door het leven moeten. Met steun aan hen en hun directe omgeving stelt Rondom de Klas ze in staat zichzelf beter te ontwikkelen. Zo bouwen ze meer zelfvertrouwen op, vergroten hun mogelijkheden en krijgen het gevoel dat ze ertoe doen. Vrijwilligers geven leesondersteuning en verzorgen drie keer per week buitenschoolse activiteiten.
Rondom de Klas komt voort uit Klassiek rond de Klas, die kinderen stimuleert door middel van muziek en kunst.

Tineke kwam Rein op het spoor via een mede-Vondeldorper die ze tegen kwam op de Bitterballen-borrel. Waar Vondeldorp niet allemaal goed voor is!
Oproep  In het Vondeldorp zijn vast nog meer talentvolle mensen die mee willen helpen deze projecten tot een succes te maken. 

Omdat er onder andere muzieklessen worden gegeven zijn we naarstig op zoek naar een piano. Meer weten?
Mocht je een bijdrage willen leveren aan een van deze projecten ook al is het misschien nog niet helemaal duidelijk dan kun je contact opnemen  met Tineke Bouwes (tinekebouwens53@gmail.com) en/of Rein van der Wiel (reinwiel@gmail.com

 

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLASimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg