Nieuws

Buurtbudget Zuid 2021 in aantocht

Op 1 september gaat stadsdeel Zuid van start met Buurtbudget Zuid 2021. Dan kunnen bewoners, ondernemers en organisaties weer plannen indienen die hun buurt mooier, leuker en leefbaarder maken. U doet toch ook mee?

Het volgende schrijft de gemeente ons. 'U weet als bewoner het beste wat goed is voor uw buurt. Daarom heeft de gemeente Amsterdam in alle 7 stadsdelen buurtbudgetten vrijgemaakt waar bewoners zelf over beslissen. U kunt voorstellen doen hoe het geld te besteden in uw buurt. En de budgetten verdelen over (haalbare) plannen die door bewoners, ondernemers en organisaties worden ingediend.

Een buurtwerkplaats, outdoor sportpark en ruilwinkel voor arm, rijk, jong en oud: het is maar een greep uit de plannen van afgelopen jaar. U bepaalt zelf hoe uw buurt nog mooier, leuker en leefbaarder wordt.

Budgetten verhoogd

Stadsdeel Zuid heeft dit jaar het bedrag voor de buurtbudgetten verhoogd van € 500.000,- naar € 665.000,-. Het buurtbudget is over 3 gebieden en 2 buurten verdeeld:

Ge­bied Bui­ten­vel­dert, Zui­d­as € 155.000,-
Ge­bied De Pijp, Ri­vie­ren­buurt € 155.000,-
Ge­bied Oud-Zuid € 155.000,-
Bui­ten­vel­dert-Oost € 100.000,-
Rijn­buurt-West € 100.000,-

Plannen indienen

Bewoners van de 3 gebieden kunnen dit jaar weer zelf plannen indienen en later dit jaar stemmen over de besteding van het budget. Vorig jaar zijn in de gebieden 257 plannen ingediend.

Uiteindelijk deden in de gebieden ruim 16.000 bewoners mee aan de finale van Buurtbudget Zuid 2020. Samen hebben zij 74.466 keer op een plan gestemd. Het resultaat van de stemronde was dat in de gebieden 24 plannen daadwerkelijk worden uitgevoerd.

In de 3 gebieden gelden voor Buurtbudget Zuid 2021 dezelfde spelregels. In de (kleinere) buurten worden aparte trajecten opgezet.

Meer informatie

Wil u meer weten, kijk dan op Buurtbudget Zuid 2021. Op deze pagina vindt u meer informatie over het buurtbudget, waaronder voorbeeldplannen en de voortgang van de uitvoering van de winnende plannen van 2020'.

ArtiChocRaethuys_OpticiensAffourtitBBDB_MakelaarsDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg