Nieuws

Belauto Heen en Weer nu ook in Oud-Zuid 

Bewoners van Oud-Zuid kunnen vanaf oktober voor slechts € 1,- korte ritjes maken met de elektrische ‘belauto’ Heen en Weer Oud-Zuid. Deze goedkope vorm van vervoer is een uitkomst voor mensen met een (tijdelijke) mobiliteitsbeperking.

De komst van de belauto is mogelijk gemaakt dankzij het Buurtbudget Zuid 2020. Een soortgelijk initiatief kwam eerder van de grond in De Pijp. Mensen die slecht ter been zijn kunnen een beroep doen op de belauto voor korte ritjes in Oud-Zuid. Voor een bezoek aan de huisarts of de fysiotherapeut, maar ook voor boodschappen of een bezoekje aan het Vondelpark.”

Jerry Rijstenbil, ondernemer en bewoner van Oud-Zuid, is nauw betrokken bij het plan van de belauto. “Dankzij de gemeente kunnen we nu binnen Oud-Zuid vervoer aanbieden aan mensen die geen korte afstanden kunnen lopen. De auto gaat met ingang van oktober van maandag tot en met vrijdag. We hopen dat we in de toekomst meer belauto’s in kunnen zetten.”

De stichting zoekt nog vrijwilligers voor verschillende werkzaamheden. Mail voor meer informatie naar info@heenenweeroudzuid.nl.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam