Nieuws

Update ontwikkelingen Dufayhuis

LeefomgevingVan en door Vondeldorp

In de zomer van 2022 zal de voormalige Paulusschool aan de Dufaystraat zijn verbouwd tot een multifunctioneel centrum, het Dufayhuis. Een deel van het  Dufayhuis krijgt een bestemming als gezondheidscentrum met huisartsen, (fysio)therapeuten, een jeugdarts en een afhaalpunt van een apotheek.

Op de benedenverdieping wordt de gymzaal echter omgetoverd tot een prachtige nieuwe ruimte voor de buurt. Buiten, waar eens de schoolkinderen op het betegelde schoolplein speelden, zal een mooie, grote buurttuin, de Dufaytuin, worden aangelegd. Daar komt ook een buurtwerkplaats voor buurtbewoners om te klussen.

Gymzaal 2.0
Via de ingang van de tuin aan de Lairessestraat loop je naar een gezellige ontmoetingsruimte,  voorheen de gymzaal van de school. De ruimte krijgt een professionele keuken en je kan er dan ook heerlijk koffie en thee drinken of lunchen. We stellen ons die ontmoetingsruimte voor als een soort open sociëteit: er komt bijvoorbeeld een grote boekenkast in, ook met kinderboeken om te ruilen. Er kunnen lezingen en presentaties worden gehouden, of films, borrels en concerten. En er is ook een leestafel. Door grote, openslaande deuren kom je op een met een pergola overdekt terras, waar je beschut zitten kunt en uitkijken op een mooie tuin.

De Dufaytuin: een oase van 400 m2
Enkele buurtgenoten hebben zich al enige tijd gebogen over de inrichting van die tuin. Hun wensen zijn nu vertaald in een professioneel tuinontwerp, dat we hierbij graag aan iedereen willen laten zien.

Vanaf het terras van de ontmoetingsruimte heb je zicht op een bloementuin, een echte wadi met waterplanten en een vijver met fontein. Daar is ook nog een tweede ruimte om rustig te zitten. Verder komt er  ook een insectenhotel. Ons plan is scholen te vragen leerlingen mee te laten helpen bij de bouw daarvan.

Achter het gebouw komt de buurtwerkplaats: uiteraard met een vergroend dak. Daarnaast, tegen de achtermuur van de tuin, zal in grote bakken een heuse moestuin worden aangelegd.

Alle steun is welkom
De Dufaytuin en de buurtwerkplaats zijn initiatieven van Vondeldorp en zullen worden gerund en aangelegd door vrijwilligers. Werk je graag in de tuin? Heb je nog ongebruikt (tuin)gereedschap? Of heb je planten of stekjes over? Laat het ons snel weten!

Daarnaast gaan wij ook met fondsenwerving aan de slag. Iedere suggestie en hulp op financieel gebied is van harte welkom!

Samen maken we de buurt groener en ook gezelliger! Een plek om te relaxen, of om juist aan de slag te gaan.

Voor aanmelding en suggesties stuur een mail: info@vondeldorp.nl

Voor meer informatie: Tjeerd Hulsman 0653317675

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg