Nieuws

ARTZUID: Prikkelende kunst in prachtig Zuid

Cultuur in de buurt

De zevende editie van ARTZUID is van start. De route gaat langs 50 bijzondere kunstwerken en loopt door de groene straten van Amsterdam Zuid. De tentoonstelling duurt tot en met 17 oktober.

Voor ARTZUID 2021 is een éénrichting wandelroute ontwikkeld en de beelden zijn minimaal 50 meter van elkaar gepositioneerd. De 5 kilometer lange route loopt over de Apollolaan en de Minervalaan met uitlopers naar de Zuidas, de Churchill-laan en het Stadionplein.
Directeur van Stichting Art Zuid Cintha van Heeswijck: “Met de beeldenroute benutten we de groene ruimte in Amsterdam Zuid en dragen we bij aan het ontlasten van de drukte in de stadsparken. We kijken ernaar uit om met ARTZUID op 1 juli het nieuwe ‘festivalseizoen’ te kunnen openen."

'De salatgurken' van Erwin Wurm in de Minervalaan

Beeld van Nick Ervinck op de Apollolaan

50 beelden

Voor deze zevende editie van ARTZUID is Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie en Kasteel het Nijenhuis, de curator. Onder de titel ‘Imagine’ worden 50 beelden getoond van maatschappelijk geëngageerde kunstenaars die doorgaans figuratief en expressief werken. Het is een mix van internationaal bekende kunstenaars en jong talent.

Divers

Ralph Keuning over de selectie: "Juist nu in een tijd van sterke meningen en harde discussies, is een open ontmoetingsplaats van kunst belangrijk. Het werk van de deelnemende kunstenaars aan ARTZUID is zowel activistisch als beschouwend en zeer divers. Juist die pluriformiteit, artistiek en ideologisch, geeft stof tot gesprek en zet aan tot nadenken over de actuele maatschappelijke thema’s.”

Deelnemende kunstenaars zijn onder meer: Ursula von Rydingsvard, Leiko Ikemura, Sokari Douglas Camp, Lin May Saeed, Nelson Carrilho, Klara Kristalova, Jean Marie Appriou en Tirzo Martha.

Audiotour

Er is een ARTZUID-app audiotour met uitleg over de beelden. U kunt de app vanaf 1 juli downloaden.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitDe_BruinDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg