Nieuws

Gevangenis nu British School

Leefomgeving

Van Strafgevangenis naar internationale school.
Na een verbouwing van 3 jaar opent The British School volgende week haar deuren in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat/Amstelveenseweg. Dit 120 jaar oude gebouw heeft in zijn roerige bestaan verschillende functies gehad. Het complex is niet alleen een gevangenis geweest, maar ook atelierruimte voor kunstenaars, vluchtelingenopvang, en onderkomen van de Amsterdamse Bhagwanbeweging.

Lees hier meer over de geschiedenis van het gebouw.

En hier een rondleiding door het getransformeerde gebouw door de bouwers.

ArtiChocRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansHendriksen_StomerijenJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg