Nieuws

Zoom mee op 1 maart: Actie tegels eruit in Zuid

Tegels in uw tuin (deels) beu?  

Zou je graag wat minder tegels in je tuin hebben, maar twijfel je omdat je denkt dat een groene tuin meer onderhoud kost? Zie je op tegen het verwijderen en afvoeren van de tegels? Of heb je geen idee hoe je een mooie groene tuin ontwerpt? Al deze vragen worden beantwoord op een speciale zoommeeting op maandag 1 maart om 19:30 uur. Dan legt de organisatie van GroeneBuurten uit hoe ze gratis hulp, begeleiding en advies op maat bieden.

Ook jouw tuin kan een make-over krijgen. In je eigen stijl. Want een groene tuin is niet alleen mooi, maar heeft ook allerlei voordelen voor jezelf en je omgeving. Het is koeler in de zomer en voorkomt wateroverlast bij hevige buien. Het grondwaterpeil blijft op niveau, zodat funderingen niet wegrotten. Bovendien geeft het ruimte voor meer vogels en vlinders in de stad.  

Wat betekent de hulp van GroeneBuurten concreet:

  • Begeleiding en advies op maat bij tuinontwerp, inclusief onderhoudsvriendelijk groen. 

  • Vrijwilligers helpen met het verwijderen van de tegels wanneer je dat zelf fysiek niet kunt. Ook kunnen ze helpen bij het planten van de nieuwe vegetatie. 

  • Tegels worden afgevoerd. 

  • Beplanting voor de onttegelde stukken (vast assortiment inheemse en insectvriendelijke vaste planten en heesters). 

  • Workshops tuinieren voor beginners op locatie (afhankelijk van coronamaatregelen). 

  • Aanvullende informatie en advies over regenbestendige maatregelen, of een vogel- of insectvriendelijke tuin. 

Buren met betegelde tuinen? 
We selecteren bij voorkeur tuinen die bij elkaar in de buurt liggen, liefst binnen een woonblok of een aantal omliggende straten. Dus zijn er buren waarvan de tuin ook betegeld is? Vraag hen dan of ze zich ook aanmelden. 

Wil je eerst meer informatie, klik dan hier.  Klik hier om de meeting te bezoeken.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg