Missie en visie Dufayhuis

Missie en visie Dufayhuis

In wat nu nog de Paulusschool heet, op de hoek van de Dufaystraat en de De Lairessestraat, zal vanaf begin 2022 het Dufayhuis zijn gevestigd. In het gebouw komt een gezondheidscentrum maar ook een buurtkamer en buurttuin. Met een wel heel bijzondere missie waarin zorg, buurt en welzijn samenkomen. Waar Vondeldorp dus een belangrijke rol in speelt. 

Vanuit het Dufayhuis inspireren wij de buurt om met elkaar te werken aan een gezonde gedrags- en leefstijl door samen activiteiten te ondernemen. Meedoen in de buurt, mentaal welbevinden en zingeving, daar gaan wij aan werken. Want het belangrijkste doel van het Dufayhuis wordt het verhogen van de kwaliteit van leven in Amsterdam Zuid.
Wij gaan uit van de behoeften van de buurtbewoner, niet in de rol van patiënt, maar als iemand die graag samen met andere buurtgenoten wil deelnemen aan allerlei sociale activiteiten, van muziek maken en luisteren, tuinieren, tot gewoon even binnenlopen voor een kop koffie.
Dat kan allemaal in een mooie, ruime, en gezellige buurtkamer, dat het sociale hart zal zijn van het Dufayhuis. Met een aangrenzend terras in de buurttuin, een pluktuin, en een reparatie-en hobbyatelier. De activiteiten van Vondeldorp zijn daar een belangrijke schakel in.
De kracht van de buurtgemeenschap koppelen aan gezondheid en welzijn, dat wordt de uitdaging. Daarbij zetten wij het gedachtengoed van Positieve Gezondheid in. Indien nodig kan en zal uiteraard een beroep worden gedaan op de aanwezige zorg. Maar de verwachting is dat de druk op die 1e lijn zorg juist zal gaan afnemen als de Buurtkracht goed wordt benut.

Klik hier voor het volledige Visie document DuFayHuis  

Wat is positieve gezondheid? Klik hier voor meer informatie

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam