Nieuws

Aan de slag voor de Buurtwerkplaats

Help jij mee de Buurtwerkplaats te realiseren? Neem dan deel aan de werkgroep Buurtwerkplaats.

Bij de uitverkoren plannen die subsidie kregen van het Buurtbudget Zuid zit ook het idee van de Buurtwerkplaats. Meer dan 3000 buurtbewoners stemden voor dit plan van het Vondeldorplid Thom Breukel. Om het idee verder uit te werken zoekt Thom de steun van andere buurtbewoners. Het idee is de werkgroep Buurtwerkplaats op te richten en samen het plan verder uit te werken met buurtbewoners. 

Het idee van de Buurtwerkplaats
De Buurtwerkplaats heeft als doel jong en oud te leren het milieu te sparen en hun spullen te repareren in een buurtwerkplaats.

Wat is de Buurtwerkplaats?  Een plek waar allerlei (gebruiks)voorwerpen in en om het huis kunnen worden hersteld.
Waar staat de Buurtwerkplaats? Het is een keet/schuur die een plek kan krijgen in de Buurttuin bij de buurtkamer op het voormalige schoolplein van de Dufayschool.

Wie beheert de Buurtwerkplaats? Er zijn meerdere varianten mogelijk die wij gaan onderzoeken.

  • Werkplaats wordt door een groep vrijwilligers beheerd. 
  • Werkplaats wordt door een buurtconciërge beheerd. 
  • Werkplaats wordt door Combiwel beheerd samen met vrijwilligers
  • Werkplaats wordt door Combiwel beheerd samen met buurtconciërge of een andere variant. 

Wat gebeurt er in de Buurtwerkplaats? Samen met scholen kunnen techniekprojecten uitgevoerd worden en jongeren gestimuleerd worden om dingen te repareren voor andere buurtbewoners. Vakmensen worden uitgenodigd om in de buurtwerkplaats les te geven in metaal- en houtbewerking, lijmen en afwerkingstechniek, etc. Lessen tegen betaling voor belangstellenden, jong en oud.

Als je het heerlijk vindt om te knutselen is de Buurtwerkplaats een ideale plek. Maar voor die tijd moeten de handen al uit de mouwen. Thom zoekt zowel leden als een voorzitter en karrentrekker van de werkgroep Buurtwerkplaats. Wie wil zijn talenten inzetten om zo aan de Buurtkamer en Buurttuin ook de Buurtwerkplaats toe te voegen.

Wie helpt mee de Buurtwerkplaats van de grond te tillen. Laat het ons weten en stuur je deelname bericht naar info@vondeldorp.nl

ArtiChocRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg