Nieuws

 • We gaan starten met de Buurttuin. Kom je helpen?

  Leefomgeving
  De werkgroep buurttuin is verheugd, dat na twee en half jaar voorbereiding, eindelijk de spade in de grond kan. Begin juli 2022 wordt het Buurtcafé in het Dufayhuis opgeleverd met het erbij behorende schoolplein. Dat schoolplein gaan we omtoveren tot een gezellige groene tuin met zitjes, Eerst moeten wij de eerste stappen nemen om fase 1 van de buurttuin te realiseren. Wie komt ons helpen? Er is veel te doen, kleine klusjes maar ook grotere. Technische klussen. Tegels wippen, perken voorbereiden, pergola bouwen, noem maar op.
  Lees meer
 • Oekraïense gasten in Vondeldorp

  Van en door Vondeldorp
  Net als u en zovelen vroegen wij ons af wat we konden doen in deze afschuwelijke oorlog. Om onze gevoelens van machteloosheid te dempen om te zetten in iets, keken we naar onze mogelijkheden: we besloten ons huis te delen en gastgezin te zijn voor Oekraïense mensen op de vlucht.
  Lees meer
 • Informatie en bijpraatavond Dufayhuis

  Van en door Vondeldorp
  Op 13 april a.s. houden we in De Coenen een informatie- en bijpraatavond over de manier waarop Vondeldorpers mee kunnen helpen van het Dufayhuis een laagdrempelige, gastvrije ontmoetingsplek te maken. Om hierin te slagen is de inbreng van onze leden van groot belang, dus heb je ideeën of wil je bijdragen, dan we zien je graag op woensdag 13 april, aanvang 20.00 uur.
  Lees meer
 • Dufayhuis

  Het begint nu echt op te schieten! Het prachtige oude schoolgebouw aan de Dufaystraat wordt prachtig in ere hersteld. De originele details en kleuren worden weer opgepoetst en we kijken enorm uit naar de dag van de oplevering. Intussen is de tuincommissie en de inrichtingscommissie druk bezig om alle ideeën uit te werken en er iets fantastisch van te maken. Wordt vervolgd!
  Lees meer
 • Geslaagde Brainstorm!

  Van en door Vondeldorp
  Afgelopen zondag is er een zeer geslaagde brainstormsessie geweest bij de Roos in het Vondelpark. Er wordt een speciale commissie opgericht om met alle ideeën aan de slag te gaan en we hopen op de ALV van 21 mei met concrete plannen te komen voor de invulling van onze budgetten.
  Lees meer
 • 2022....een gezellig en actief begin!

  Van en door Vondeldorp
  In plaats van de gebruikelijke nieuwjaarsborrel zijn we het nieuwe jaar gezellig en sportief begonnen. Vondeldorpers zijn niet voor één gat te vangen: we kunnen elkaar wel degelijk ontmoeten! Op zondag 9 januari verzamelden we bij het Blauwe Theehuis in het Vondelpark en met een 'drankje-to-go' zijn we in kleine groepjes een rondje gaan lopen.
  Lees meer
 • Belauto Heen en Weer gestart!

  Sociale kaart
  De stichting HeenenWeer Oud-Zuid is opgericht in mei 2021 en half oktober gestart met ritjes in de groene elektrische Canta. De komst van de belauto is mogelijk gemaakt dankzij het Buurtbudget Zuid 2020. 
  Lees meer
 • Stadswandelingen in november!

  Van en door Vondeldorp
  Inmiddels mogen we weer met een groter aantal mensen bij elkaar komen en wat zijn we dan ook blij dat we weer nieuwe themawandelingen mogen en kunnen aankondigen! Iedere Vondeldorper kan zich hiervoor aanmelden bij Annelies Heesakkers via a.heesakkers@icloud.com 
  Lees meer
 • Algemene Ledenvergadering 20 november, met concert!

  Van en door Vondeldorp
  De volgende ALV is op zaterdagmiddag 20 november in De Coenen. Het wordt een interessante middag want nieuwe bestuurskandidaten gaan zich voorstellen, er is meer info over Het Dufayhuis, nieuws over nieuwe activiteiten en natuurlijk komen ook de financiën aan bod. Dus zet het alvast in de agenda. Opgeven kan via info@vondeldorp.nl
  Lees meer
 • Vondeldorpgolftoernooi 15 oktober

  Van en door Vondeldorp
  Het was droog, er scheen een zonnetje, het was ± 14 graden, allemaal ingrediënten om gezellig met elkaar te gaan golfen. De baan was wat zwaar, daarom een korting op de greenfee. Ook leuk. We waren na afzeggingen, niet op komen dagen en op het laatste moment aanhaken met 15 deelnemers. Vijf flights van 3.
  Lees meer
 • Doe mee met Vondeldorp op Burendag!

  Zaterdag 25 september is de Landelijke Burendag. Omdat de buurt leuker kan worden als buren elkaar ontmoeten willen we op die dag zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen. We vinden het daarom dan ook geweldig dat de eerste Vondelbiebkastjes op deze dag opgehangen gaan worden.
  Lees meer
 • Buurtbudget Zuid 2021 in aantocht

  Op 1 september gaat stadsdeel Zuid van start met Buurtbudget Zuid 2021. Dan kunnen bewoners, ondernemers en organisaties weer plannen indienen die hun buurt mooier, leuker en leefbaarder maken. U doet toch ook mee?
  Lees meer
 • Belauto Heen en Weer nu ook in Oud-Zuid 

  Bewoners van Oud-Zuid kunnen vanaf oktober voor slechts € 1,- korte ritjes maken met de elektrische ‘belauto’ Heen en Weer Oud-Zuid. Deze goedkope vorm van vervoer is een uitkomst voor mensen met een (tijdelijke) mobiliteitsbeperking.
  Lees meer
 • Doe mee aan wereldwijde opschoonactie

  Van en door Vondeldorp
  Een schone buurt, wie wil dat niet? Tijdens de wereldwijde opschoonactie World Cleanup Day op zaterdag 18 september gaan in 180 landen mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Zo maken we samen de aarde wat schoner. Ook Amsterdam en dus ook Vondeldorp doet mee. Een schone buurt is een aantrekkelijke buurt. En samen de buurt opruimen is gezellig en schept een band. 
  Lees meer
 • Vorderingen Vondeldorp Buurtbieb 

  Van en door Vondeldorp
  Het “dode” raam van de stomerij op de hoek van de Valeriusstraat/Banstraat  bleek een uitstekende plaats voor het eerste kastje van de Vondel-buurtbieb. Mohammed (eigenaar van de stomerij) vond het een prima plan. Frans timmert een kastje op maat en Tineke neemt het beheer op zich. 
  Lees meer
 • Vondelbieb : wie doet mee?

  Van en door Vondeldorp
  Adriaan van Dis zei het ook al. van lezen kun je een beter mens worden. Wie wil dat niet? Vondeldorp laat zich niet onbetuigd met zeven leesgroepen en als je de buurt verkent, zie je her en der boekenkastjes. Wat ons betreft worden dat er meer. Daarom een oproep:
  Lees meer
 • Geef je mening!

  Leefomgeving
  Elk jaar worden er door de gemeente gebiedsplannen gemaakt voor elk van de 22 gebieden die Amsterdam rijk is. Voor Zuid zijn deze gebieden Buitenveldert / Zuidas, De Pijp / Rivierenbuurt en Oud-Zuid. In het gebiedsplan staat concreet beschreven wat de plannen voor het komende jaar zijn. Het plan wordt geschreven op basis van de gebiedsvisie van de gemeente en signalen vanuit de buurt. Dat is waar jouw mening telt. De gegevens van deze enquête worden meegenomen voor de gebiedsplannen van 2022. Je kan dus van achter de computer in 10 minuten inspraak hebben op de plannen van jouw buurt!
  Lees meer
 • Rondleidingen door de buurt!

  Van en door Vondeldorp
  Nu er weer wat meer kan gaan we de al in november beloofde wandelingen starten. Hieronder lees je welke wandelingen al gepland zijn. De deelname is nu nog beperkt tot 4 deelnemers maar dat zal ruimer worden zodra het weer verantwoord is. 
  Lees meer
 • Afvalprikken in het Vondelpark

  Van en door Vondeldorp
  Nadat eind januari een oproep was geplaatst om je aan te melden voor afval prikken in en rondom het Vondelpark heeft de eerste prikronde plaats gevonden. In totaal hebben nu 16 mensen zich aangemeld en mocht je ook mee willen doen en een held* van deze tijd worden neem dan contact op.
  Lees meer
 • Gevangenis nu British School

  Leefomgeving
  Van Strafgevangenis naar internationale school. Na een verbouwing van 3 jaar opent The British School volgende week haar deuren in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat/Amstelveenseweg. Dit 120 jaar oude gebouw heeft in zijn roerige bestaan verschillende functies gehad. Het complex is niet alleen een gevangenis geweest, maar ook atelierruimte voor kunstenaars, vluchtelingenopvang, en onderkomen van de Amsterdamse Bhagwanbeweging.
  Lees meer
 • Vondelbieb in de buurt

  Van en door Vondeldorp
  De openbare boekenkastjes schieten in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond. Wie heeft er zin om mee te denken over en mee te werken aan de productie van een aantal “Vondel biebs” voor ons Vondeldorpgebied? Met Vondel bieb bedoelen we een mini bibliotheekje waar iedereen tweedehands boeken kan plaatsen en lenen. In Coronatijd is het aantal lezers toegenomen en wat is leuker en duurzamer dan met elkaar boeken te delen?
  Lees meer
 • Online bijeenkomst over Dufayhuis

  LeefomgevingVan en door Vondeldorp
  Donderdagavond 6 mei  tweede online informatie-bijeenkomst over Dufayhuis We praten iedereen graag bij over de buurtkamer, de buurttuin en de buurtwerkplaats. De verbouwing van de school is gestart, er is een tuinontwerpster uitgekozen voor de buurttuin, er zijn verdere plannen voor de buurtwerkplaats!
  Lees meer
 • Gemeente: Samen pakken we het afval aan

  Leefomgeving
  De gemeente schrijft in hun nieuwsbrief: We binden de strijd aan tegen het afval, op weg naar een schone stad. Met een heus afvaloffensief. Want onze stad moet en kan schoner. Bewoners en ondernemers helpen mee. Gelukkig, de eerste resultaten zijn zichtbaar. Toch zijn we er nog lang niet. Hoe gaat het? Wat doen we? Wat kunt u doen?
  Lees meer
 • Nieuwe VIPse berichten

  Buurtteam Amsterdam: Informatie Gemeente Amsterdam Vanaf 1 april 2021 komen er door heel Amsterdam buurtteams. U kunt straks naar een buurtteam in uw wijk als u vragen hebt over:
  Lees meer
 • Doe je mee met afval prikken?

   Nadat eind januari een oproep was geplaatst om je aan te melden voor afval prikken in en rondom het Vondelpark heeft de eerste prikronde plaats gevonden. In totaal hebben nu 16 mensen zich aangemeld en mocht je ook mee willen doen en een held* van deze tijd worden neem dan contact op.
  Lees meer
 • 18 maart Informatieavond Dufayhuis

  We praten iedereen graag bij over de Buurtkamer, de Buurttuin en de Buurtwerkplaats. Er gebeurt van alles en half maart start de verbouwing! Iedereen is van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst via beeldscherm op 18 maart van 20.00-21.30 uur.
  Lees meer
 • Schoolplein wordt buurttuin

  Waar nu aan het Dufayplein het verlaten, verveloze oude gebouw van de Paulusschool staat, zal in de loop van 2021 het levendige Dufayhuis verrijzen.
  Lees meer
ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_Liem