Informatieavond 6 februari 2023

Het Dufay Café was op dinsdag 7 februari stampvol met bewoners van Vondeldorp die waren afgekomen op de informatieavond, georganiseerd door de werkgroep Duurzaamheid, over het duurzaam en comfortabel maken van je huis.

Mirjam van Brouwershaven en Eliana Oliveira Simões van Winst uit je woning gaven informatie over de collectieve aankoop van zonnepanelen voor kleine VVE’s. De actie loopt tot 31 maart 2023.

Op www.winstuitjewoning.nl/amsterdam/vve/ is de informatie die deze organisatie op een online-informatieavond over gezamenlijke inkoop van zonnepanelen heeft gegeven, terug te zien.

In mei start een nieuwe actie voor de gezamenlijke inkoop van isolatiemaatregelen.

Imre Doff van !Woon gaf de nodige praktische informatie hoe je op je energierekening kunt bezuinigen en je huis comfortabel kunt maken. Energiecoaches van !Woon kunnen hulp bieden door uitleg te geven en met behulp van simpel materiaal de eerste bezuinigingsmaatregeln te treffen.

Zie ook: www.wooninfo.nl/energiecoach

Bibi Rijken van de Werkgroep Duurzaam Vondeldorp toonde een instructiefilmpje over het aanbrengen van raamfolie. Met behulp van dit folie is enkelglas of verouderd dubbelglas (zonder het kozijn te hoeven vervangen) te isoleren. Zie www.youtube.com/watch?v=kDPm9gf4BOI

Het rapport “verduurzaming van woningen gebouwd tussen 1900-1925 in Vondeldorp” geeft aan dat simpele isolatiemaatregelen in de over het algemeen slecht geïsoleerde woningen de nodige energiebesparing kan opleveren. Rapport en Flyer staan op de website van Vondeldorp.

Tenslotte wees Bibi op toegankelijke informatie in een gidsje van de NRC: “overstappen naar een warmtepomp. Stel jezelf deze 6 vragen”. Klik HIER om naar het artikel te gaan.

De gids is ook te vinden op de website van Vondeldorp bij de werkgroep Duurzaam Vondeldorp.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish