Informatieavond 17 oktober 2023

Enkele tips die voorbij kwamen op 17 oktober

In de wintermaanden gaat uw energiegebruik omhoog. Ga er energiek en energiewijs mee om! U kunt op veel manieren energie besparen: goed voor uw portemonnee en het klimaat.

Isoleren van kieren

Loop eens door uw huis op een winderige herfstdag en merk op waar de kou makkelijk uw huis binnenkomt en de warmte net zo makkelijk het huis kan verlaten. Aandachtspunten zijn: bewegende delen van de kozijnen, deurkieren, kruipluik. Isoleer deze plekken.

Denk ook aan een tochtborstel voor de brievenbus.

Ook kunt u ramen, die nog geen dubbelglas hebben, beplakken met raamfolie - een goedkope maatregel om de kou buiten te houden.

CV

De cv een graad lager zetten, scheelt 5-6% van het gasverbruik.

Een andere besparingsmogelijkheid is om de aanvoertemperatuur van het water in de cv te verlagen van 80 naar 50 of 60 graden. Vraag uw installateur hoe u dit kunt doen. Vergeet ook niet om de verwarming ‘s nachts circa 5 graden lager te zetten.

Elektriciteitsbesparing

Zijn alle gloeilampen al vervangen door een (duurdere) ledlamp? De investering van een ledlamp verdien je gemakkelijk in een jaar terug.

Heeft u nog een oude ijskast of diepvries? De nieuwere types zijn veel energiezuiniger!

Tenslotte: kijk op www.regionaalenergieloket.nl voor meer tips en tricks.

Heeft u grootsere plannen voor raam-, muur-, vloer- of dakisolatie kijk dan ook bij www.rvo.nl voor subsidiemogelijkheden.

Warmtepomp

Overweegt u een warmtepomp aan te schaffen dan vindt u onderaan deze pagina de link naar de presentatie over warmtepompen die de gemeente en het Regionaal Energieloket deze avond hebben gegeven voor Vondeldorp. Op deze website staat ook een rapport over de aanpak van het isoleren van woningen die gebouwd zijn aan het begin van de vorige eeuw.

Zonnepanelen

Denkt u aan zonnepanelen? Is uw dak niet geschikt? U kunt ook bijdragen aan de energie transitie door u aan te sluiten bij een zonne-energiecoöperatie: Zuiderlicht, Samenom en onzezonamsterdam zijn hiervan voorbeelden.

Links naar de presentaties

Klik HIER om de presentatie van de Gemeente Amsterdam te downloaden (pdf).

Klik HIER om de presentatie van het Regionaal Energieloket te downloaden (pdf).

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam