Bouw Overlast

Eerste Hulp Bij Omgevingsvergunningen (EHBO)

Nu het bestemmingsplan (BP) voor deze wijk is vastgesteld, beschouwt de Initiatiefgroep Bouwwoede o.l.v. Leen Keizer haar taken als afgerond en heeft ze zich opgeheven. Drie leden van de groep gaan nog wel door met hun informatie- en advieswerk voor bewoners. Het gebeurt regelmatig dat wijkbewoners overvallen worden door bouwprojecten in hun directe omgeving, die grote gevolgen voor de eigen woonsituatie en hun woon- en leefklimaat (kunnen) hebben. Voor veel mensen is dan niet direct duidelijk welke regels daarbij gelden, wat ze daar eventueel tegen kunnen doen en waar ze informatie en advies kunnen krijgen. De gemeente/ het stadsdeel schiet daarin duidelijk tekort.

Er is ook behoefte aan kennis en informatie over het geldende BP, het eventueel beschermd stadsgezicht en welstandsaspecten. Ook daarin voorziet dit steunpunt. Verder levert de bestaande website een schat aan informatie over bouwaspecten en -processen. Zie daarvoor www.bouwwoedeamsterdam.nl .

Je kunt spreken van een EHBO-functie: Eerste Hulp (info en advies) Bij Omgevingsvergunningen*. Deze drie mensen, vrijwilligers, zijn te bereiken via email info.bouwwoede@gmail.com. Zij streven ernaar op een vraag of een verzoek binnen 2 dagen te reageren.

* Er is ook een app getiteld OmgevingsAlert die gratis te downloaden is op uw telefoon  en die geeft toegang tot alle vergunningsaanvragen in uw beurt.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish