Stadsdorpen

Een stadsdorp is een initiatief van en voor bewoners in een buurt met het doel modern nabuurschap te bewerkstelligen. Stadsdorp Zuid is als eerste begonnen in 2010, daarbij gebruik makend van de ideeën en ervaringen van het Village to Village Network. Hierbij gaat het om ouderen, die onderling willen zorgen dat zij lang actief, gezond en veilig thuis kunnen (blijven) wonen.

Sinds deze start is het aantal stadsdorpen in en om Amsterdam toegenomen tot 24 en er komen er nog steeds meer bij. Omdat ieder stadsdorp zich ontwikkelt naar de aard van de buurt en de initiatiefnemers, is de verscheidenheid groot. Sommige zijn voor 50- plussers, andere zijn voor alle leeftijden. Sommige zijn formele organisaties, andere zijn bewegingen. Laat u verrassen en inspireren!

Kijk ook op www.stadsdorpenamsterdam.nl om te zien welke stadsdorpen er nog meer zijn in Amsterdam.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSlagerij_Van_DamWijnhandel_Koninginneweg