Workshops en muziek

De mensen achter de workshops en muziek op het lustrum

Chris Vandegehuchte

Chris Vandegehuchte is beeldend kunstenaar (schilderen, tekenen en beeldhouwen). In haar werk visualiseert ze het dagelijkse leven en de menselijke verbinding. Ze is in 2019 afgestudeerd op een visualisatie van het samenzijn in het Vondelpark. Een impressie is ook te vinden op YouTube (LINK).

In 2018 schilderde ze 30 dagen ontmoetingen in Le Pain Quotidien. Een selectie van negen werkjes is permanent tentoongesteld in Le Pain Quotidien op de Cornelis Schuyt.

Op dit moment studeert ze kunstgeschiedenis aan de UVA en geeft ze kunstlessen aan kinderen bij MK 24.

Olga Gorchakova

Ik ben geboren in Moskou, maar het grootste deel van mijn leven heb ik in de stad Odessa in Oekraïne gewoond. Ik heb 20 jaar als docent gewerkt aan de universiteit van Odessa.

Toen mijn dochter naar de balletschool in Moskou ging, moest ik terugkeren naar mijn geboorteplaats en mijn beroep radicaal veranderen. Ik werd sommelier en werkte 8 jaar met succes in dit beroep.

Maar mijn hele leven heb ik altijd al creatief willen zijn. Ik hou van kunst, ik hou ervan dingen met mijn eigen handen te doen. Toen de oorlog in Oekraïne begon, moesten we dezelfde dag nog vertrekken. We zaten zonder huis, werk en een vertrouwde manier van leven. Op dit moment van wanhoop werd ik alleen gelaten met mezelf en besefte ik dat ik wilde gaan doen waar ik mijn hele leven van had gedroomd. Ik begon met schilderen… In dit jaar heb ik een lange weg afgelegd richting mezelf. En ik vond mezelf in mijn werk.

Instagram: https://instagram.com/start_space

Anastasiia Lisevich

Ballet dancer and teacher.

Born in Ukrainian city Odessa, but studied at the Moscow Ballet Academy.

After graduation, I worked in various theaters and companies in Moscow, where I danced not only in the style of classical ballet, but also folk dances and modern choreography. Also, for the past 4 years I have been teaching classical and modern dance, stretching and fitness. I work not only with adults, but also with children.

I have been living in Amsterdam for more than a year. My family had to leave Russia, because I consider it impossible to stay there after the start of the war. Now I work in a beautiful studio in Amsterdam "Zhembrovskyy" ballet, dance and fitness studio.

Orkest Adorable

Orkest Adorable bestaat uit een voltallige bezetting van 3 musici die ruim 10 instrumenten bespelen. Ook als duo treden ze op. Met meer dan 10 jaar ervaring spelen ze muziek in diverse stijlen op kleine concerten, feesten en recepties.

Ze reizen door Europa en creëren boeiende muziekprogramma’s met invloeden uit verschillende windstreken.

Of het nu optredens zijn op markten, pleinen, theaterzaaltjes, kerkjes of feesten thuis, Adorable weet de juiste toon te raken. Ze brengen sfeer zonder dominant te zijn, en hun muziek is zowel vrolijk aanwezig als subtiel op de achtergrond.

No Sé

Bijna 40 jaar geleden kwamen Sander van der Meer en Hein Verdam elkaar tegen. Sander speelde ooit piano en Hein speelde nog zelden saxofoon. Toch hadden ze grote behoefte om zelf muziek te maken. Zo ontstond No Sé. Inspiratiebronnen waren Burt Bacharach, Sergio Mendez, Tom Jobim en popmuziek uit de jaren 60 en 70.

Al snel speelden zij easy listening bij borrels en recepties. Niet lang daarna kwam drummer René Leijds de band versterken en de naam No Sé werd gekozen (‘Ik weet het niet’, geïnspireerd door Kuifje en de Zonnetempel). De agenda zat vol met spelen op feestjes en recepties. Plezier in het muziek maken stond voorop en er werd veel geïmproviseerd. Begin jaren ’90 kwam bassist Bart Mulder het eigenzinnige trio versterken.

De afgelopen 30 jaar is er veel gebeurd. Sander en René zijn helaas overleden. Bart en Hein wilden graag doorgaan en Arjen van Rijn (piano) en Paul le Clerq (drums) kwamen No Sé versterken. Het repertoire bestaat o.a. uit klassieke Bossa Nova en een aantal jazz standards en ballads. Zoals zij zelf zeggen: we zorgen voor een jazzy achtergrond bij borrels en recepties. Vooral doorpraten!

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam