Wedstrijden

De winnaars zijn bekend!

Heel Vondeldorp Bakt

Eerste prijs: Annemarie van Zijl

Tweede prijs: Birgit Maas

Op de foto rechts Patrick Roos van patisserie Van Avezaath-Beune geflankeerd door de winnaars

Supersudoku

Blijkbaar was deze sudoku erg lastig want er is maar één juiste oplossing ontvangen.

Winnaar van een gratis lidmaatschap tot en met 2024: Date van Utteren

Rechts de volledig ingevulde sudoku met de juiste oplossing.

Jeugdwedstrijd Guiseppe Arcimboldo

Op de quiz zijn geen inzendingen ontvangen, daarom gaan de zes prijzen naar de kinderen die de mooiste kunstwerken hebben gemaakt:

Vivi, Viola, Amarion, Dot, Lou en Kato

Hieronder hun werken. Deze hangen tot 5 november in het Dufay Café! Die zondagmiddag kunnen de kinderen hun eigen werk, ingelijst en al, én hun prijs ophalen in het Dufay Café.

En hieronder de wedstrijden om nog eens na te lezen.

Wedstrijden - doe mee en win mooie prijzen!

Ter gelegenheid van ons lustrum hebben we een paar mooie en uitdagende wedstrijden opgezet. Een taartenbakwedstrijd, een wedstrijd voor de jeugd tot en met 12 jaar en een hersenkrakende supersudoku. Op deze pagina geven we hierover alle informatie die nodig is om mee te doen.

HEEL VONDELDORP BAKT!

Wat is er leuker dan elkaar te feliciteren met zelfgebakken taart? Een mooie prijs winnen met jouw zelfgebakken taart! Alle baklustigen in ons stadsdorp nodigen we dan ook van harte uit om mee te doen met onze taarten-bakwedstrijd onder de titel Heel Vondeldorp Bakt!

Iedereen mag meedoen, je hoeft geen lid te zijn van Vondeldorp. De opzet is simpel: bak een feestelijke taart en neem deze 30 september mee. Op het plein voor het Dufay Café richten we een stand in waar alle taarten worden uitgestald, uitgeserveerd en beoordeeld.

Patrick Roos van Patisserie Van Avezaath-Beune zal de jurering voor zijn rekening nemen. Taarten met een hint naar Vondeldorp of het lustrum hebben natuurlijk een streepje voor. De drie beste bakkers kunnen rekenen op een mooie prijs beschikbaar gesteld door Patisserie Van Avezaath - Beune.

Inleveren kan tot 16.30 uur. Patrick neemt een half uur voor de beoordeling, daarna maken we de winnaars bekend.

GUISEPPE ARCIMBOLDO - WEDSTRIJD VOOR DE JEUGD

Dit schilderij is van Guiseppe Arcimboldo en verbeeldt één van de vier seizoenen. Het komt uit een serie van vier schilderijen die de kunstenaar in 1569 aan de Habsburgse Keizer Maximiliaan II heeft gegeven. Maar twee van de originele schilderijen zijn bewaard gebleven, en te zien in een Museum in Wenen.

Guiseppe Arcimboldo is in 1527 in Milaan geboren. Hij is een Italiaanse Renaissance-kunstenaar, vooral bekend door zijn bizarre portretten waarin de gezichten bestaan uit vruchten, bloemen, vissen, boeken en allerlei andere dingen. Dat schildert hij heel realistisch, waardoor het tegelijkertijd een portret en een stilleven is.

Arcimboldo en zijn kunst was lang vergeten, maar in de 20ste eeuw werd hij weer ontdekt door surrealistische kunstenaars als Salvador Dali.

De jeugdwedstrijd bestaat uit twee onderdelen, een quiz en een opdracht, waaraan je elk apart kunt meedoen. Je hoeft dus niet aan alletwee de onderdelen mee te doen om kans te maken op een prijs! Je mag aan deze wedstrijd meedoen als je niet ouder bent dan 12 jaar én in Vondeldorp woont (je hoeft geen lid te zijn).

Zowel voor de quiz als de creatieve opdracht selecteert kunstenaar en kunstdocent Chris Vandegehuchte drie winnaars die elk een prijs krijgen, beschikbaar gesteld door Imagine, de kinderkadowinkel van Vondeldorp aan de Amstelveenseweg. De vijf beste kunstwerken worden de hele maand oktober ook tentoongesteld in het Dufay Café.

Jeugdwedstrijd deel 1: Quiz

  1. Kunsthistorici vragen zich nog steeds af of deze schilderijen nog een andere betekenis hebben? Heeft hij ze gemaakt als een grap om het keizerlijke hof te vermaken of was hij gewoon een beetje gek? Wat denken jullie?

  2. Arcimboldo schilderde de seizoenen als vier profielportretten met vruchten, groenten, planten en bloemen die typisch zijn voor het seizoen dat ze uitbeelden. Welk seizoen wordt afgebeeld in dit schilderij?

  3. Arcimboldo schilderde de dingen heel realistisch. Kijk heel goed en benoem 10 verschillende dingen waaruit het gezicht is gemaakt?

  4. De kers komt heel vaak voor in het gezicht. Hoeveel kersen tel jij?

  5. Het jaar waarin het schilderij gemaakt is, kan je terugvinden in het schilderij.

    1. Waar staat het?

    2. In welk jaar is het gemaakt?

Mail je antwoorden met je naam, leeftijd adres en telefoonnummer naar info@vondeldorp.nl met in de onderwerpregel Wedstrijd Arcimboldo. Je kunt de antwoorden ook invullen op dit formulier (NB: link verwijderd).

Jeugdwedstrijd deel 2: Creatieve Opdracht

Schilder, teken, plak of klei een gezicht gemaakt van fruit en groentes. Het makkelijkste is om te beginnen met het maken van schetsen, zodat je beter kunt zien hoe je het gezicht maakt.

Geef ik mijn gezicht een hoed of een pet? Welke vrucht of groente gebruik ik voor de oren, de mond, de oren, de wangen, het haar…? Er zijn zoveel mogelijkheden! Je kunstwerk mag een schilderij zijn, een tekening, een sculptuur van klei of iets anders, een collage van papier, stof, etc. Alles is mogelijk - laat je creativiteit de vrije loop!

Breng jouw werk, met je naam, leeftijd, (mail)adres en telefoonnummer naar het Dufay Café, Dufaystraat 19 (open dinsdag tot en met vrijdag van 10.00-18.00u), óf op het lustrumfeest zelf op zaterdag 30 september tot uiterlijk 16.00 uur. LET OP: kom je er niet helemaal uit of wil je nog wat goeie tips hebben om het nóg beter te maken dan het al is, kom dan naar de workshop van Chris op het lustrumfeest en maak daar je inzending helemaal af!

Supersudoku

Vul de supersudoku zo in dat in elke rij, elke kolom en elk blok van 4x4 de getallen 1 tot en met 16 elk precies éénmaal voorkomen.

Win een gratis lidmaatschap van Vondeldorp!

Uit de goede oplossingen worden drie inzenders geloot die elk een gratis (individueel) lidmaatschap van Vondeldorp krijgen geldig tot en met 2024! Om kans te maken op deze prijs is het wel noodzakelijk dat u in Vondeldorp woont. Stuur de oplossing van deze supersudoku naar info@vondeldorp.nl, vóór zaterdag 30 september om mee te doen met de trekking.

De oplossing en de winnaars worden vanaf 1 oktober gepubliceerd op de lustrumpagina op onze website www.vondeldorp.nl/lustrum.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish