Over Vondeldorp

Het Vondeldorp draait lekker met allerlei activiteiten, borrels, lezingen en kringen. Mogelijkheden genoeg om elkaar te ontmoeten. Maar misschien vindt u het ook leuk om zicht te krijgen wie er nu bij u direct in de buurt woont en om elkaar te ontmoeten. Daarvoor is het Vondeldorp nu ook verdeeld in binnenbuurten. Leden kunnen inloggen op de ledenlijst en kunnen daar zien wie er bij hun in de buurt wonen.

Er is geïnventariseerd wie er bij elkaar in de buurt wonen en er wordt in elke binnenlbuurt met regelmaat een borrel of koffie of iets dergelijks georganiseerd. De rode draad is om de buurt prettiger, gezelliger en minder anoniem te maken. Immers, het is prettig om niet alleen vertrouwd te zijn met de buurt maar ook met de buren.

Inspringers

In een van de binnenbuurten is onlangs een INSPRINGERSGROEP in het leven geroepen.
Ze gaan een lijst aanleggen van ‘ inspringers’, buurtgenoten die  wel eens voor en met een ander willen doen “zodat we echt gaan zijn wat we willen zijn: een buurt voor elkaar”. Dit initiatief wordt nu ook door andere binnenbuurten opgevolgd.
Ook zijn er Inspringers met specifieke kennis die ook buiten hun eigen binnenbuurt bij kleine klusjes willen helpen.

Velen van ons zouden wel eens hulp willen hebben van een buurtgenoot bijvoorbeeld bij

– een boodschapje doen
– een praatje maken
– samen koffie drinken in de buurt
– een klusje doen
– samen een wandelingetje maken
– samen naar de film
– samen uit eten (dat doe je niet zo snel alleen immers)
– etc.

Indeling binnenbuurten (kaart)

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkEntreeHendriksen_StomerijenJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg