Paaseieren zoeken en lunch

Kom paaseieren zoeken in de Dufaytuin!

In de Dufaytuin, toegankelijk voor iedereen, kunnen de kinderen op Paaszondag de eieren zoeken die de paashaas verloren heeft.

Waar komt die traditie van eieren met Pasen vandaan? Grappig genoeg komt het ei in heel veel religies voor, maar wordt er steeds een andere betekenis aan gegeven. Het verstoppen stamt uit de Germaanse traditie van boeren die eieren, als symbool van vruchtbaarheid, in hun akkers verborgen voor een betere oogst. In de christelijke traditie verbood de kerk in vastentijd om eieren te eten. Die werden dan pas met Pasen opgegeten of versierd. Volgens de katholieken zijn alle klokken naar Rome vertrokken om op Paaszondag eieren uit te werpen, de protestanten deden daar niet aan mee, zij brachten de paashaas in. Bij het joodse feest Pesach, waarin de uittocht uit Egypte wordt herdacht, wordt een hardgekookt en daarna gebraden ei neergelegd op de seiderschotel. Ook bij het lentefeest Norea, spelen in het midden -oosten versierde eieren een rol, ze zijn onderdeel van een eeuwenoude Perzische traditie.

Dus om de traditie in ere te houden: kom naar het Dufayhuis, we starten om 11.00 uur, aansluitend is er om 12.00 uur een heerlijke Paaslunch (je moet je wel even opgeven).

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Datum: zondag 31 maart, eerste Paasdag

Aanvang: 11.00 uur, LET OP: dit is de zondag dat de zomertijd ingaat - kom niet te laat...

Kosten lunch:

  • regulier: € 15,00
  • leden Vondeldorp: € 12,00
  • houders stadspas: € 7,50
  • kinderen: € 7,50
  • eieren zoeken: gratis
Terug naar het programma-overzicht van maart.
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam