Workshop voor de jeugd

Maak je eigen reliëf met Papier Maché.

Wat is een gevelsteen of reliëf ? Als jullie goed omhoog kijken zien jullie soms afbeeldingen of soms hele verhalen in steen boven deuren en ramen van Amsterdamse huizen, maar ook op oude Griekse gebouwen of in een museum. Deze figuren of stripverhalen in steen worden ook wel reliëf genoemd. Een reliëf is een soort driedimensionale tekening in steen, brons of hout. Je kan het vergelijken met een figuur die je met vochtig zand in de zandbak kunt 'afdrukken'. De voorkant heeft een vorm en de achterkant is plat. Omdat een reliëf lijkt op een tekening kan je er ook achtergronden zoals bomen of wolken mee afbeelden en zelfs een verhaal vertellen. Daarom zag je het niet alleen bij de oude Grieken om belangrijke gebeurtenissen weer te geven, maar wordt het nu nog steeds gebruikt.

Zondag 17 maart gaan we ons eigen reliëf maken van papier-maché. Jullie kunnen je huisdier afbeelden, je hele familie, je huis of een spannend verhaal. Alles mag 😀.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19

Tijd: 16.00 uur (inloop vanaf 15.45 uur)

Kosten: (per deelnemer)

  • Regulier: € 8,00
  • Leden Vondeldorp: € 5,00
  • Stadspas: € 1,00
  • Toeslag kaartje aan de zaal: € 1,50

Klik HIER voor kaartjes.

Over Chris Vandegehuchte

Chris Vandegehuchte is beeldend kunstenaar (schilderen, tekenen en beeldhouwen). In haar werk visualiseert ze het dagelijkse leven en de menselijke verbinding. Ze is in 2019 afgestudeerd op een visualisatie van het samenzijn in het Vondelpark. Een impressie hiervan is te zien op haar website en op YouTube. In 2018 schilderde ze 30 dagen ontmoetingen in Le Pain Quotidien. Een selectie van 9 werkjes is permanent tentoongesteld in de PQ op de Cornelis Schuyt. Op dit moment studeert ze kunstgeschiedenis aan de UVA en geeft ze kunst lessen aan kinderen bij MK 24. Website:Chrisvandegehuchteart.com, instagram: christelvandegehuchte, https://youtu.be/m7XY67e0dHs https://youtu.be/sVhUyyo8Jek , Facebook: Chris

Terug naar het programma-overzicht voor maart.
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam