Lezing: Positieve gezondheid

Een bredere kijk op gezondheid die meer oplevert. Een lezing in de cyclus over Positieve Gezondheid die Vondeldorp in samenwerking met Combiwel organiseert.

Mensen zijn niet hun aandoening. Toch focust de zorg daar doorgaans wel op. Alle aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen fiksen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte. Maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt. 

Positieve Gezondheid gaat over onszelf. Op de gespreksavonden over positieve gezondheid gaan buurtbewoners, Vondeldorpers, huisartsen, fysiotherapeuten en andere zorgverleners  daarover samen in gesprek. Onderlinge ontmoeting en verbonden zijn is een belangrijke basis, opdat mensen elkaar beter leren kennen en daardoor de mogelijkheden benutten om samen dingen te doen en zichzelf en anderen te helpen. Zorgverleners, maatschappelijk werk en Vondeldorp willen vanuit het Dufayhuis samen bevorderen dat bewoners hun sociale, fysieke en mentale uitdagingen aankunnen.

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19 (hoek De Lairessestraat)

Datum: dinsdag 12 maart

Tijd: 19.30 uur. Inloop vanaf 19.00 uur. Na afloop een gezellige borrel.

Toegang: Gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Terug naar het programma-overzicht van maart.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam
Vitae Sport
Simply Fish