Pubquiz

Woensdagavond 13 december spelen we voor de laatste keer dit jaar weer de oergezellige Vondeldorp Pubquiz. Naast de vaste Vondeldorpronde, met vragen over onze eigen buurt, hebben we dit keer geen speciaal thema, dus we houden de vragen heel gevarieerd. Ook wel eens leuk voor al die mensen zonder specialiteit ;-)

We spelen in teams van maximaal 5 personen, dus er is altijd wel één teamgenoot die het antwoord op de vraag zal weten - dan kan het bijna niet misgaan, toch?! Heb je nog geen team? Geen nood, kom gerust alleen, dan zorgen we ter plekke dat er een gelegenheidsteam wordt samengesteld.

Mensen die onze website bezoeken hebben een streepje voor: van een aantal vragen lichten we in de loop van de tijd alvast een tipje van de sluier... Kom dus terug op deze pagina om een voorsprong te nemen op de concurrentie!

  • Tip 1 Met de plaatjesronde gaan we de ruimte in. Zie het middelste plaatje rechts. Herinneren we ons deze nog...? Je kunt een bonuspunt verdienen als je naam van de (poppen)serie weet én die van dit karakter.
  • Tip 2 Godfried Bomans publiceerde eind jaren '40 een strip met Carl Voges (onderste plaatje rechts). Je kunt een bonuspunt verdienen als je de titel van de strip weet en in welke krant deze strip verscheen
  • Tip 3 Amsterdam heeft een mooie website waar je op allerlei kaarten kunt zien wat er is, maar ook welke plannen er allemaal zijn. Bijvoorbeeld deze kaart (link) over de energietransitie. Het grootste deel van Vondeldorp gaat over op duurzaam gas. Welke twee buurten binnen Vondeldorp gaan over naar een warmtenet?

O ja, het winnende team krijgt €10 in mindering op de rekening van de avond!

Plaats: Dufay Café, Dufaystraat 19 (hoek De Lairessestraat)

Datum: woensdag 13 december

Tijd: 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. We sluiten rond 22.00 uur af

Toegang: Gratis, vooraf aanmelden is niet nodig.

Trommel je (binnen)buurtgenoten op en doe gezellig samen mee onder het genot van een drankje en hapje.

Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam