Pubquiz

Kijk je graag naar programma's als 2 voor 12 of Per seconde wijzer? Ben je een generalist of weet je juist veel van een paar onderwerpen? Vind je het leuk om uitgedaagd te worden en samen met een kleine groep mensen puzzels op te lossen? En vind je het ook nog eens leuk om daar eens een leuke prijs mee te winnen?

Als je op al deze vragen JA kunt zeggen, én je houd ook nog eens van de gezelligheid van onze bitterballenborrel, dan kun je niet om onze maandelijkse pubquiz heen! Elke tweede woensdag van de maand. Inloop vanaf 19.30 uur en we beginnen om 20.00 uur. In kleine teams (tot maximaal 5 personen) word je kennis op de proef gesteld.

We maken er iedere keer een gevarieerd geheel van met een beeldronde, een audio/muziekronde en een ronde speciaal over ons stadsdorp Vondeldorp. Daarnaast nog drie vragenrondes over wisselende onderwerpen. Vaak haken we aan bij de actualiteit. Denk aan een jaarquiz rondom oud-en-nieuw, of over vieren en herdenken in de periode van eind april/begin mei.

Dus waag het er eens op en kijk in de agenda wanneer de volgende pubquiz is.

Voorbeelden van vragen die in het verleden zijn voorbijgekomen

  1. Hoe wordt een "huidarts" ook wel genoemd
  2. De meest onverwachte BN'er van 2020 was toch wel de gebarentolk van de coronapersconferenties. Hoe heet de vrouw die het woord "hamsteren" zo mooi gestalte gaf
  3. Hoe heet de poes uit de verhalen van Jip en Janneke
  4. Wat was er eerst: het Vondelpark of de Willemsparkbuurt

De antwoorden vind je onder de foto, hierbeneden op deze pagina

Tips voor de komende pubquiz

Als je wilt meedoen dan kun je een voorsprong krijgen op de andere deelnemers door de berichten op onze (deze) website in de gaten te houden. In de aanloop naar de pubquiz komt daar vaak een aantal hints en tips te staan over de vragen die gesteld gaan worden...

Antwoorden op de vragen hierboven

  1. Dermatoloog
  2. Irma Sluis
  3. Siepie (de hond heet Takkie)
  4. Het park (1864, de wijk werd gebouwd 1881-1902)
Jaap_Admiraal
Minerva_Boeken
Delen_Bank
De_Jong_Groep
Metamorfose
Imagine
Mulder-ZoW
Van Avezaath Beune
Frits Stolk Antiek
Landorette_Banstraat
Security Shop
Naastenwijzer
Restaurant_Maru
Brummel_en_Beuk
Jules_en_Juliette
Jumbo
Kunsthuis_Amsterdam