Lezing: Rachmaninov, met live pianomuziek UITVERKOCHT

Locatie:  Dufay Café
Datum:  zondag 19 februari 2023

Op zondagmiddag 19 februari neemt Age Bakker je mee voor een hernieuwde kennismaking met Sergej Rachmaninov.

Zijn muziek werd in verband gebracht met de Russische ziel en dat intrigeert in een tijd waarin we de drijfveren van Rusland niet begrijpen. De muziek van Rachmaninov is tegenwoordig geliefd, maar die waardering is er niet altijd geweest. Critici vonden dat hij in de verkeerde eeuw was geboren, zijn stukken leken verdwaald in de verkeerde  tijd. Dat hij aan enorme zelftwijfel leed hielp daarbij niet. 

Aan de hand van zijn bewogen levensloop, de kritieken uit die tijd en muziek- en filmfragmenten komen we dichter bij de componist Rachmaninov. En stellen we vragen bij het verschijnsel van de Russische ziel.

Muzikale intermezzi door de jonge Oekraïense pianiste Maria Parfanova

Age Bakker is van huis uit econoom, maar ook een kenner en groot liefhebber van Rachmaninov.

Tijd: 16:00-17:15 met borrel na afloop, inloop: vanaf 15:30 uur (niet eerder) - Na aanvang geen toegang

Toegang: Regulier €17,00 / Leden Vondeldorp €12,00 / stadspas met groene stip: €5,00 (exclusief €1,50 bestelkosten per bestelling)

Klik HIER voor kaarten

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg