World Cleanup day

Datum:  zaterdag 18 september 2021

Doe mee aan wereldwijde opschoonactie

Een schone buurt, wie wil dat niet? Tijdens de wereldwijde opschoonactie World Cleanup Day op zaterdag 18 september gaan in 180 landen mensen de straat op om zwerfafval op te ruimen. Zo maken we samen de aarde wat schoner. Ook Amsterdam en dus ook Vondeldorp doet mee. Een schone buurt is een aantrekkelijke buurt. En samen de buurt opruimen is gezellig en schept een band. 

 

Vondeldorpers komen ook in actie, 15 uur op Valeriusplein!!
Er is in Vondeldorp een groep die regelmatig al gaat prikken. Ze zijn herkenbaar door de witte hesjes met Vondeldorplogo. We hebben 50 hesjes dus dagen minstens 50 buurtgenoten uit om in Vondeldorp op die dag een uurtje (of langer) te prikken. Neem je buren, (klein)kinderen mee. We verzamelen op het Valeriusplein, daar liggen de grijpers etc klaar en van daaruit verspreiden we ons over de buurt. Na afloop drinken we daar een drankje.

Zwerfval trekt vuil aan
Zwerfafval is veel Amsterdammers een doorn in het oog. En het trekt ander vuil aan. Voordat je het weet is de buurt smoezelig en vies. Soms moeten we samen de handen uit de mouwen steken om de buurt weer helemaal schoon te maken en het zwerfafval op te ruimen. Dat versterkt meteen de onderlinge band van buurtgenoten.

Grijpers en ringen lenen

Grijpers en ringen kunnen we lenen bij de gemeente. In de ring klem je een eigen vuilniszak vast. Aanvragen t/m zondag 5 september bij opruimacties@amsterdam.nl. Geef je op bij Eveline dan reserveert zij de grijpers.

 

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenWijnhandel_Koninginneweg