Wandeling/themarondleiding door de buurt

Datum:  donderdag 3 juni 2021

Nu er weer wat meer kan gaan we de al in november beloofde wandelingen starten. Hieronder lees je welke wandelingen al gepland zijn. De deelname is nu nog beperkt tot 4 deelnemers maar dat zal ruimer worden zodra het weer verantwoord is. 

ELKAAR ONTMOETEN EN DE BUURT BETER LEREN KENNEN is het motto bij de wandelingen. Kies een van de wandeling en een van de data die daarbij staan en meld je daarvoor snel aan bij Annelies Heesakkers via mail  a.heesakkers@xs4all.nl want vol is vol!

Dichterlijke wandeling door het Vondelpark en naaste omgeving  door Karin Kooy
Onderweg is er van alles te zien en te benoemen aan bijzondere plekken en gebouwen. We zullen af en toe stilstaan of zitten en ik zal dan een gedicht voorlezen dat mij bekoort. Neem zelf ook een gedicht mee dat kan troosten en inspireren.

  • Woensdag 9 juni vertrek om 14 uur vanaf standbeeld van Vondel (duur ongeveer 2 uur)
  • Donderdag 1 juli vertrek om  14 uur vanaf standbeeld van Vondel (duur ongeveer 2 uur)

De Hoofddorppleinbuurt door Annelies Heesakkers
De buurt direct over de Amstelveenseweg heen behoort nog bij Zuid en is volgens de 23 aangesloten leden van Vondeldorp, de ideale woonbuurt. Het is een fascinerend stukje Amsterdam dat gebouwd werd in het begin van de 20ste eeuw. Ik gebruik hierbij de informatieve site van ‘Ons amsterdam' waar stadshistoricus Paul de Baar deze buurt uitgebreid beschrijft. 

  • Donderdag 3 juni vertrek om 10.30 vanaf ingang Vondelpark ingang Amstelveenseweg  (duur ongeveer 2 uur)
  • Donderdag 24 juni vertrek om 14 uur vanaf ingang Vondelpark ingang Amstelveenseweg  (duur ongeveer 2 uur)

Een familie in Vondeldorp die van 1920 - 1987 woonde in de Van Eeghenstraat door Frans Klein
Wie woonden daar, waar gingen ze naar school en waar deden ze hun boodschappen?

  • Maandag 31 mei vertrek om 11 uur vanaf oude politiebureau (nu sportschool) op de Koninginneweg (duur 60 tot 90 minuten).
  • Donderdag 10 juni  vertrek om 11 uur vanaf oude politiebureau (nu sportschool) op de Koninginneweg. (duur 60 tot 90 minuten)

OPROEP
Om een wandeling te initiëren en begeleiden hoef je geen kunsthistoricus te zijn of professionele gids. Deel gewoon met andere vondeldorpleden  jouw kennis en belangstelling voor de buurt door enkele mensen mee op pad te nemen.  Jouw initiatief is zeer welkom. Meld je bij a.heesakkers@xs4all.nl

ArtiChocBrasserie_De_JoffersVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg