Nieuws

 • Vondelkoffie weer van start!

  Om de week is op donderdagochtend de inloop-Vondelkoffie bij Brasserie Keyzer in de Van Baerlestraat naast het Concertgebouw. Kijk voor de data bij de kalender. Je hoeft je niet aan te melden, kom gezellig!
  Lees meer
 • Rondleidingen door de buurt!

  Nu er weer wat meer kan gaan we de al in november beloofde wandelingen starten. Hieronder lees je welke wandelingen al gepland zijn. De deelname is nu nog beperkt tot 4 deelnemers maar dat zal ruimer worden zodra het weer verantwoord is. 
  Lees meer
 • Afvalprikken in het Vondelpark

  Nadat eind januari een oproep was geplaatst om je aan te melden voor afval prikken in en rondom het Vondelpark heeft de eerste prikronde plaats gevonden. In totaal hebben nu 16 mensen zich aangemeld en mocht je ook mee willen doen en een held* van deze tijd worden neem dan contact op.
  Lees meer
 • Gevangenis nu British School

  Van Strafgevangenis naar internationale school. Na een verbouwing van 3 jaar opent The British School volgende week haar deuren in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat/Amstelveenseweg. Dit 120 jaar oude gebouw heeft in zijn roerige bestaan verschillende functies gehad. Het complex is niet alleen een gevangenis geweest, maar ook atelierruimte voor kunstenaars, vluchtelingenopvang, en onderkomen van de Amsterdamse Bhagwanbeweging.
  Lees meer
 • Vondelbieb in de buurt

  De openbare boekenkastjes schieten in Amsterdam als paddenstoelen uit de grond. Wie heeft er zin om mee te denken over en mee te werken aan de productie van een aantal “Vondel biebs” voor ons Vondeldorpgebied? Met Vondel bieb bedoelen we een mini bibliotheekje waar iedereen tweedehands boeken kan plaatsen en lenen. In Coronatijd is het aantal lezers toegenomen en wat is leuker en duurzamer dan met elkaar boeken te delen?
  Lees meer
 • Online bijeenkomst over Dufayhuis

  Donderdagavond 6 mei  tweede online informatie-bijeenkomst over Dufayhuis We praten iedereen graag bij over de buurtkamer, de buurttuin en de buurtwerkplaats. De verbouwing van de school is gestart, er is een tuinontwerpster uitgekozen voor de buurttuin, er zijn verdere plannen voor de buurtwerkplaats!
  Lees meer
 • Gemeente: Samen pakken we het afval aan

  De gemeente schrijft in hun nieuwsbrief: We binden de strijd aan tegen het afval, op weg naar een schone stad. Met een heus afvaloffensief. Want onze stad moet en kan schoner. Bewoners en ondernemers helpen mee. Gelukkig, de eerste resultaten zijn zichtbaar. Toch zijn we er nog lang niet. Hoe gaat het? Wat doen we? Wat kunt u doen?
  Lees meer
 • Nieuwe VIPse berichten

  Buurtteam Amsterdam: Informatie Gemeente Amsterdam Vanaf 1 april 2021 komen er door heel Amsterdam buurtteams. U kunt straks naar een buurtteam in uw wijk als u vragen hebt over:
  Lees meer
 • Doe je mee met afval prikken?

   Nadat eind januari een oproep was geplaatst om je aan te melden voor afval prikken in en rondom het Vondelpark heeft de eerste prikronde plaats gevonden. In totaal hebben nu 16 mensen zich aangemeld en mocht je ook mee willen doen en een held* van deze tijd worden neem dan contact op.
  Lees meer
 • 18 maart Informatieavond Dufayhuis

  We praten iedereen graag bij over de Buurtkamer, de Buurttuin en de Buurtwerkplaats. Er gebeurt van alles en half maart start de verbouwing! Iedereen is van harte uitgenodigd voor de bijeenkomst via beeldscherm op 18 maart van 20.00-21.30 uur.
  Lees meer
 • Schoolplein wordt buurttuin

  Waar nu aan het Dufayplein het verlaten, verveloze oude gebouw van de Paulusschool staat, zal in de loop van 2021 het levendige Dufayhuis verrijzen.
  Lees meer
 • Zoom mee op 1 maart: Actie tegels eruit in Zuid

  Zou je graag wat minder tegels in je tuin hebben, maar twijfel je omdat je denkt dat een groene tuin meer onderhoud kost? Zie je op tegen het verwijderen en afvoeren van de tegels? Of heb je geen idee hoe je een mooie groene tuin ontwerpt? Al deze vragen worden beantwoord op een speciale zoommeeting op maandag 1 maart om 19:30 uur. Dan legt de organisatie van GroeneBuurten uit hoe ze gratis hulp, begeleiding en advies op maat bieden.
  Lees meer
 • Missie en visie Dufayhuis

  In wat nu nog de Paulusschool heet, op de hoek van de Dufaystraat en de De Lairessestraat, zal vanaf begin 2022 het Dufayhuis zijn gevestigd. In het gebouw komt een gezondheidscentrum maar ook een buurtkamer en buurttuin. Met een wel heel bijzondere missie waarin zorg, buurt en welzijn samenkomen. Waar Vondeldorp dus een belangrijke rol in speelt. 
  Lees meer
 • Kunstenaars in de buurt

  Ben je benieuwd naar kunstenaars die in onze buurt wonen of hebben gewoond? Kijk onder de knop Activiteiten naar de knop 'kunstenaars in de buurt'. 
  Lees meer
 • Borrels op het Valeriusplein

  Elke eerste zondag van de maand was de bitterballenborrel bij Affourtit. Altijd gezellig. Sinds Covid hebben we deze borrel verplaatst naar het Valeriusplein wat zeer op prijs werd gesteld, druk werden bezocht en uitermate gezellig verliepen.  Helaas, waren de weersomstandigheden zo dat de laatste borrel niet door kon gaan. Wie weet komt er nog een mooie zondag waarop we elkaar weer kunnen treffen
  Lees meer
 • Nieuwe activiteit: Vondelthuisborrel!

  Het nieuwe initiatief om naast de thuistafels ook thuisborrels te organiseren hebben we helaas door de omstandigheden op de lange baan moeten schuiven. Zodra het kan pakken we het zeker weer op. Wordt vervolgd.
  Lees meer
 • Duurzaam Vondeldorp

  Na de warmste zomer ooit, zijn herfst en winter in aantocht. Een geïsoleerd huis biedt veel meer comfort  en zorgt voor een lagere gasrekening! Lees er meer over in deze folder die speciaal is gemaakt voor de woningen in Vondeldorp die tussen eind 1800 en begin 1900 zijn gebouwd. 
  Lees meer
 • Buurttuin Oud Zuid Groene oase voor ontmoeting

  Schoolplein wordt openbare buurtbinnentuin . Het oude schoolplein (175-200 m2) van de Paulusschool op de hoek Dufaystraat 19 en De Lairessestraat op de zuidkant met vele uren zon, daar realiseren wij graag een Buurtontmoetingstuin!  
  Lees meer
 • Verduurzaming Vondeldorp - Oproep

  Tisja Kuiper, student aan de VU, heeft vrijdag 24 april een tussenrapportage gegeven van haar onderzoek naar de mogelijkheden om de 19de eeuwse woningen in Vondeldorp te verduurzamen.
  Lees meer
 • Vondeldorpers voor elkaar

  Er zijn binnen Vondeldorp veel mensen die graag iets voor anderen willen doen en daar nu ook tijd voor hebben. Daar zijn we enorm blij mee omdat dit laat zien dat, als het erop aankomt, Vondeldorpers er voor elkaar willen zijn. Want er zijn ook veel Vondeldorpers die nu een stuk geïsoleerder zitten en tegen de meest uiteenlopende dingen aanlopen.
  Lees meer
 • Corona: Opschorten Vondeldorpactiviteiten (UPDATE)

  Nu ook Nederland met het Corona-virus te maken heeft gekregen en er alom maatregelen zijn genomen, kunnen wij als bestuur niet achterblijven. Tot 1 juni houden wij ons aan de nationale richtlijn en schorten we alle Vondeldorpbijeenkomsten op. 
  Lees meer
 • Golf mee op de AOC

  Nadat we het een jaartje hebben overslagen gaan we vrijdag 15 mei a.s. weer golfen op Amsterdam Old Course. We verwachten natuurlijk dat jullie je in grote getale gaan inschrijven!
  Lees meer
 • Verslag lezing Palladio

  Vondeldorper Albert Oomen stuurde ons dit verslag over de lezing 'Langs de schatten van Palladio", door Vondeldorper Caf van Kempen op dinsdag 25 februari j.l. om 16:00 uur
  Lees meer
 • Vondelkoffie bij Keyzer

  Om de week is op donderdagochtend de inloop-Vondelkoffie bij Brasserie Keyzer in de Van Baerlestraat naast het Concertgebouw. Kijk voor de data bij de kalender.
  Lees meer
 • Lezing 'Omgaan met chronische pijn'

  Vondeldorper Marcel Mirande vertelt over zijn boek 'Duik in de branding, hoe ik me bevrijdde van chronische pijn'. Bedoeld voor mensen met chronische spanningshoofdpijn en andere lichamelijk onverklaarde pijn. Pijn is geen vrolijk onderwerp, maar jezelf bevrijden van pijn is dat wel. Daarom is zijn verhaal een hoopvol verhaal waar je als pijnmens vrolijk van wordt.
  Lees meer
 • Kerstlunch met jongeren op zondag 15 december

  Vondeldorper Els Weijers heeft het plan om Vondeldorpers en jongeren uit de Marathonbuurt te 'koppelen'. Het idee is dat de Vondeldorpers adviseren over zaken zoals loopbaan of onderwijs. Of hoe het is om te leven en op te groeien in Zuid. Jongeren op hun beurt kunnen bijvoorbeeld hulp geven bij eigentijdse communicatievormen zoals de sociale media. Of over het omgaan met computers en smartphones. Ook kun je kennis maken met de jongerencultuur en wat hun specifieke interesses zijn. Er is dus sprake van wederkerigheid, je hebt elkaar wat te bieden. Met ook de verwachting dat de ontmoeting tussen diverse leefstijlen een verrijking kan zijn en kansen biedt.
  Lees meer
 • Olympiatuin in hartje Zuid: doe mee!

  Medio 2018 is een aantal bewoners rondom de voetbalvelden aan het Olympiaplein begonnen met een moes- kruiden- en bloementuin in strook aan de noordkant, tegenover de brug bij het Amsterdams Lyceum. De strook zat vol wildgroei, bladeren en afval maar werd afgelopen jaar omgetoverd tot een heuse tuin waar het nu heerlijk werken is, in de zon. Uitzicht op de voetballertjes die nieuwsgierig ruiken aan de muntblaadjes en de rozemarijn.
  Lees meer
ArtiChocRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg