Nieuws

Maak de buurt leuker en 'like' alles wat je een goed idee lijkt!

We hadden het al aangekondigd, alle ideeën die leden van Vondeldorp hebben ingebracht voor het Buurtbudget brengen wij hierbij graag onder de aandacht zodat je ze, als het je een goed idee lijkt, kunt 'liken'. Dit budget wordt door de gemeente beschikbaar gesteld. Je kunt zoveel projecten ondersteunen ('liken') als je wilt, de selectie vindt plaats op basis van uitgebrachte stemmen.
Kijk voor alle projecten die zijn ingediend door buurtbewoners  hier

Er zijn al veel voorstellen ingediend door bewoners van Stadsdeel Zuid maar voor de ideeën van Vondeldorpers hieronder vragen we natuurlijk graag extra aandacht!

Schoolplein wordt gezellige buurttuin
Van schoolplein naar gezellige buurt'ontmoetings'tuin mét terras bij de nieuwe buurtkamer in de voormalige Paulusschool aan de Dufaystraat. Een kopje koffie op het terras of zelf tuinieren. Groen voor ons allemaal!! Kijk voor een impressie hoe fantastisch het kan worden op  https://buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16533. En hier kan je natuurlijk het plan steunen.

Bushalte Valeriusplein weer terug
Frans Klein wil graag de bushalte bij het Amsterdams Lyceum heractiveren. Het ontbreken van de halte is een groot gemis, vooral voor de ouderen in de buurt. Ga naar deze link en help hem dit plan te verwezenlijken!  buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16376

Een muziekkoepel op het Valeriusplein
Enkele bewoners rond het Valeriusplein, Ton Zürcher, Bob Last, Marieke Klinkert, Max de Jong, hebben een plan ingediend. Ze stellen voor om aan
de noordkant van het Valeriusplein, bij de voormalige toiletgebouwtjes, een transparante kleinschalige koepel op te richten bestemd voor muziekuitvoeringen en andere podiumoptredens. Belangrijk is dat de vormgeving bijdraagt aan de aantrekkelijkheid van het plein. Het speelveldje wordt bij de realisering nauwelijks beperkt.
Zie voor een uitgebreide beschrijving https://buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16616  Hier kan je ook 'liken' als je het een goed plan vindt.

Bewustwording plastic afval
Gertruud Langedijk wil  graag bewustwording creëren in Amsterdam (zuid) over het gebruik van plastic en hergebruik onder de bewoners stimuleren. Lees haar verhaal hier en laat je overtuigen: https://buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16478

Opstarten belauto HeenenWeer 
De elektrische ‘belauto’ van HeenenWeer Oud-Zuid verzorgt met vrijwilligers korte ritjes. Opstarten van HeenenWeer Oud-Zuid is van groot belang voor iedereen met een (tijdelijke) mobiliteitswens schrijven Daniëlle de Doelder en Joris Marsman. Daardoor blijft autonoom maatschappelijk functioneren voor alle buurtbewoners mogelijk. Naar de kapper, de opticien, de supermarkt of de huisarts, alles kan, als het maar in Oud-Zuid is. Dat houdt buurtbewoners economisch actief en sociaal zelfredzaam. Vind je het een goed plan dan kan je het hier 'liken': https://buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16642 

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_Liem