Nieuws

Buurttuin Oud Zuid Groene oase voor ontmoeting

Schoolplein wordt openbare buurtbinnentuin . Het oude schoolplein (175-200 m2) van de Paulusschool op de hoek Dufaystraat 19 en De Lairessestraat op de zuidkant met vele uren zon, daar realiseren wij graag een Buurtontmoetingstuin!  

Van schoolplein tot een groene oase. Dat is een fantastisch project voor een groep bewoners uit de buurt. Dat stimuleert de buurtsamenhang en bevordert, gezellig en gezond wonen in de buurt. 
Een openbare binnentuin met de gezellige zitjes voor ontmoeting van het Buurtkamerterras . Terwijl andere buurtbewoners samen tuinieren, kan je genieten van een glaasje, lunch of kop koffie. Een moestuin, een vlinder en insecten vriendelijke tuin, een pluktuin met kruiden en/of bloemen. Er is van alles mogelijk ook voor educatieve (groen)lessen van basisscholen.
Wij nodigen alle buurtbewoners van Oud-Zuid uit dit plan te steunen en de handen uit de mouwen te steken. Najaar 2021 kan de spade echt de grond in. Vanaf begin 2021 starten de voorbereidende activiteiten. 

Nu kan u het plan al steunen. Klik op deze link en like het plan.      https://buurtbudgetzuidoudzuid.amsterdam.nl/plan/16533 

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSlagerij_Van_DamWijnhandel_Koninginneweg