Nieuws

Vondeldorpers voor elkaar

Er zijn binnen Vondeldorp veel mensen die graag iets voor anderen willen doen en daar nu ook tijd voor hebben. Daar zijn we enorm blij mee omdat dit laat zien dat, als het erop aankomt, Vondeldorpers er voor elkaar willen zijn. Want er zijn ook veel Vondeldorpers die nu een stuk geïsoleerder zitten en tegen de meest uiteenlopende dingen aanlopen.

Helaas was een probleem dat op de website van Vondeldorp, achter de login, geen ledenlijst meer stond met alle contactgegevens van de leden. Door de aanscherping van de regelgeving rond persoonsgegevens hebben wij deze rigoureuze maatregel moeten nemen.

Maar de binnenbuurtcoördinatoren hebben wél alle gegevens van hun binnenbuurtleden. Via de binnenbuurtcoördinatoren kun je als vondeldorplid die een ander lid wil helpen de contactgegevens opvragen! Op deze manier kunnen we elkaar vinden om even een kaartje in de bus te doen, een bloemetje aan de deurknop, boodschappen te doen, om even te telefoneren en te laten merken dat je aan elkaar denkt.

We moeten wat meer moeite doen om met elkaar contact te houden, maar soms is dat ook verrassend simpel, bijvoorbeeld door af te spreken om elkaar dagelijks even te bellen. Om dat te vergemakkelijken sturen wij nu deze mail met alle contactgegevens van onze coördinatoren en ook van de leden van het bestuur, die ook altijd klaar staan om van dienst te zijn.

Laat de binnenbuurtcoördinator weten of je een handje kunt gebruiken bij boodschappen, als er vervoer nodig is, hulp bij digitale problemen, honden die uitgelaten moeten worden. Leden die iets voor anderen willen betekenen kunnen zich ook bij de eigen binnenbuurtcoördinator aanmelden. Zo wast – om actueel te blijven – de ene hand de ander. De contactgegevens van de binnenbuurtcoördinatoren vindt u hier (link).

Aarzel niet om contact met ons op te nemen, ook wij helpen graag. Dat kan via info@vondeldorp.nl of telefonisch. Voor specifieke vragen kunt u ook terecht bij VIP: vip@vondeldorp.nl.

Wij zijn benieuwd naar de verhalen hoe iedereen zo zijn dag doorbrengt. Hoe je er in slaagt in contact te blijven met de buitenwereld. En ook naar leuke verhalen over het elkaar helpen. Laat ons dat weten, dan verspreiden wij die berichten weer via de nieuwsbrief. Zo houden wij de komende tijd het onderlinge contact levend.

Een warme groet van het bestuur,

Tjeerd Hulsman - 06 53317675

Ineke Heising 

Marie-Thérèse de Bakker-Thöne - 06 24401557

Paul Heerink - 06 21824002

Jaap van Kampen - 06 30566471

Jan Steen - 06 46706233

Michael Ferron - 06 15145053

Reacties

 • Henriette Bosch – Heijke
  Henriette Bosch – Heijke
  Clara,volgens mij woont zij in jouw buurt,ik dacht in de de Prèsstraat bij de Valeriusstraat .
  Lfs Henriette Bosch-Heijke
 • Clara Hillen
  Clara Hillen
  Beste mensen,
  ik kan in de ledenlijst Anneke Reijnhoudt niet vinden, want ik weet niet in welke binnenbuurt zij woont.
  Mag de ledenlijst gewoon alfabetisch anders? Met achter de naam het cijfer van de betreffende Binnenbuurt zodat ik de coördinator kan opzoeken? En dan deze vragen om de gegevens?
  Dank en goeds, Clara
Brasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg