Nieuws

Tips van Commissie Duurzaam!

De werkgroep Duurzaam Vondeldorp heeft vragen over uw ervaringen.

 De werkgroep heeft contact gelegd met de stichting Sense of Urgency, met stadsdeel Zuid en met the Green Office van de Vrije Universiteit (VU).

Een student bij de studie Business Science and Innovation aan de VU gaat voor onze buurt een advies opstellen op welke manier de 19e–eeuwse wijk Vondeldorp op het gebied van energie kan verduurzamen. De vraag daarbij is: welke maatregelen, die bewoners in 19e-eeuwse huizen op woningniveau kunnen realiseren zijn haalbaar, financieel acceptabel en leveren het hoogste financiële en maatschappelijke (CO2) rendement?Het onderzoek zal voor de zomer zijn afgerond.

Oproep om ervaringen uit te wisselen

In het verlengde van dit onderzoek willen wij graag weten wat de ervaringen zijn van bewoners bij het treffen van duurzaamheidsmaatregelen.

Heeft u uw woning geïsoleerd, een warmtepomp geïnstalleerd, zonnepanelen op uw dak gelegd, een groen dak gemaakt dan willen wij graag van u horen wat goed of misschien minder goed is gegaan en welk effect u ondervindt van de getroffen maatregelen. 

Mail voor eind maart naar francienbakker@yahoo.com als u bereid bent om uw ervaringen te delen. Wij nemen dan graag met u contact op om ons licht op te steken en van u meer te horen over materiaalkeuze en leveranciers.

Tips:

De Groene Menukaart van www.degroenegrachten.nl is een heel handige site om te raadplegen welke isolatie maatregelen u kunt treffen en welke subsidies en financieringsmogelijkheden er zijn.

Jungle in Amsterdam oost (zie: www.jungle.amsterdam) is een onafhankelijk centrum voor informatie en advies. Er is een spreekuur, demoruimte voor diverse isolatiemaatregelen en u kunt een advies op maat krijgen.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_Makelaars