Nieuws

Boeken over Amsterdam Zuid

Welke boeken spelen zich af in Amsterdam Zuid. Of zijn daarmee verbonden. Daar ging het ineens over op de laatste Bitterballenborrel in café Affourtit.
Zoals het bekende 'Het geheim van de Valeriusstraat', van Luuc Kooijmans. En ook zeer bekend:Cécile en Elsa, strijdbare freules', van Elisabeth Leijnse '. Ook werd genoemd  de biografie over Alphons Diepenbrock door Leo Samama.

Al deze namen en titels kwamen al borrellend naar boven. Ook werd er een (begin van) een lijst gemaakt van bekende schrijvers en musici die in onze buurt hebben gewoond, zoals: van Beinum, Henriëtte Bosmans, Bertus van Lier, Oskar Back, Geza Frid, Julius Röntgen en Willem Mengelberg. Laat ons weten als jullie nog meer suggesties hebben!

Het begin van deze  Boekenlijst staat onder ACTIVITEITEN - Leesclubs - Lezen over Zuid

ArtiChocBrasserie_De_JoffersVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsWijnhandel_Koninginneweg