Nieuws

Brainstorm Vondelhuis op 2 oktober

Zo’n zestig Vondeldorpers hebben zich woensdagavond 2 oktober gebogen over de plattegrond van de Paulusschool. Hoe gaan we de gymnastiekzaal ombouwen tot een ontmoetingsruimte? En hoe maken we van het schoolplein een terras en pluktuin? De avond was bedoeld om ideeën en wensen te verzamelen. Zoals repetitieruimte voor het Vondelkoor en het orkest (in oprichting), een leestafel, een koffiehoek; aan de bar met een wijntje napraten na afloop van een lezing of buurtvergadering; het VIP dat spreekuur houdt of een Vondeldorper die haar 70ste verjaardag hier viert. En aan de wanden kunstwerken van een creatieve buurtgenoot.

Er is die avond ook door 44 aanwezigen een enquêteformulier ingevuld. Veel respondenten gaven zich al op als toekomstig vrijwilliger. En 86% gaf aan om de plannen financieel te willen ondersteunen. Ook zei 2/3 om minstens 1 x per week het Vondelhuis te gaan bezoeken.

Op 9 november valt de definitieve beslissing. Dan zal het bestuur tijdens de Algemene Ledenvergadering de financiële en juridische plannen aan de leden voorleggen. Er moet nog veel gebeuren, maar met de inspanning van velen moet het lukken om in 2021 het lint door te knippen.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsWijnhandel_Koninginneweg