nieuws

VIP, een tussenstand

Vondeldorp
24 juli 2019

Het Vondeldorp Informatiepunt (VIP)  is afgelopen januari van start gegaan. Elke woensdag staan twee enthousiaste VIP-leden paraat in Huis van de wijk Lydia of in Vita Valerius. Om buurtbewoners de weg te wijzen naar informatie op het gebied van zorg en ondersteuning, leefomgeving, sociale infrastructuur en participatie.

Alhoewel het nog geen storm loopt, heeft VIP toch bewezen dat er behoefte is aan een heldere wegwijzer in zorg- en welzijnsland. Zeg maar: ‘instantieland’.

Vanaf 15 juli tot 4 september is er geen spreekuur van VIP in Huize Lydia. VIP is wel aanwezig bij Vita Valerius op de woensdagen 24 juli, 14 en 28 augustus, van 10.30 tot 12.30.

Hieronder een praktijkverhaal:

De scheve wasbak

Voor de zoveelste keer, Ik zeg toch dat hij scheef hangt. We hebben weer eens ruzie. Hij vindt dat het recht hangt, ik ben er van overtuigd van niet. Zoals altijd laat ik het erbij en moet ik leven met een scheve wasbak in de badkamer.

Hartstilstand. In 1 keer weg. Ik liep de woonkamer binnen en daar zat hij, verstild en als een pop in elkaar gezakt. Wat zou ik nu nog graag ruzie met hem maken over de wasbak. De scheef hangende wasbak. Waarom maakte ik mij daar eigenlijk druk over?

Ik moet door en probeer mij staande te houden met wat mij daarvoor ook vreugde bracht. De kleinkinderen zijn op bezoek. Ik pas graag op ze, dat houdt me fris, helder en jong. Pip, de kleinste, is 4 en doet altijd gekke dingen. Ze klimt overal op en gaat ook overal aan hangen.

Aan hangen dus. En ja hoor. Ik hoor een dof gekraak uit de badkamer. Pip wilde in de wasbak klimmen en daarmee braken de beugels waarin hij hing af. Mijn scheve wasbak. Mijn man.

Mijn man deed alles in huis. Ik liet hem dat ook doen, dat hoorde bij onze rolverdeling. Ik had hem nodig en hij schoot mij te hulp.

Maar dat kan niet meer… Wie schiet mij nu te hulp?

Een goede vriendin wees mij op het spreekuur van Vondeldorp Informatie Punt, afgekort VIP. Wellicht hebben zij een goede klusjesman in het vizier. Al snel zat ik gezellig te praten tijdens het spreekuur en bleek dat ik niet de enige was die tegen dit soort vraagstukken aanliep.

Het advies was simpel en effectief. Neem contact op met Voor elkaar in Zuid. Zij hebben een bestand van vrijwilligers die graag dingen doen voor andere mensen. Deze mensen worden gescreend en hebben een verklaring van goed gedrag. Een VOG. Veilig en ook mensen die rekening met je houden en de tijd nemen. Ik was helemaal enthousiast.

Al snel stond er een jongeman in mijn badkamer de wasbak op te hangen. Hij vroeg mij op welke hoogte ik hem wilde en ik antwoordde:

Op dezelfde plek graag, en graag weer scheef.

ArtiChocBrasserie_De_JoffersVan_TwuijverBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_Liem