Nieuws

 • Missie en visie Dufay Huis

  In wat nu nog de Paulusschool heet, op de hoek van de Dufaystraat en de De Lairessestraat, zal vanaf begin 2022 het Dufayhuis zijn gevestigd. Een Zorg – en Ontmoetingscentrum met Buurtkamer en Buurttuin. Met een wel heel bijzondere missie waarin zorg, buurt en welzijn samenkomen. Waar Vondeldorp dus een belangrijke rol in speelt. 
  Lees meer
 • Kunstenaars in de buurt

  Ben je benieuwd naar kunstenaars die in onze buurt wonen of hebben gewoond? Kijk onder de knop Activiteiten naar de knop 'kunstenaars in de buurt'. 
  Lees meer
 • Borrels op het Valeriusplein

  Elke eerste zondag van de maand was de bitterballenborrel bij Affourtit. Altijd gezellig. Sinds Covid hebben we deze borrel verplaatst naar het Valeriusplein wat zeer op prijs werd gesteld, druk werden bezocht en uitermate gezellig verliepen.  Helaas, waren de weersomstandigheden zo dat de laatste borrel niet door kon gaan. Wie weet komt er nog een mooie zondag waarop we elkaar weer kunnen treffen
  Lees meer
 • Nieuwe activiteit: Vondelthuisborrel!

  Het nieuwe initiatief om naast de thuistafels ook thuisborrels te organiseren hebben we helaas door de omstandigheden op de lange baan moeten schuiven. Zodra het kan pakken we het zeker weer op. Wordt vervolgd.
  Lees meer
 • Duurzaam Vondeldorp

  Na de warmste zomer ooit, zijn herfst en winter in aantocht. Een geïsoleerd huis biedt veel meer comfort  en zorgt voor een lagere gasrekening! Lees er meer over in deze folder die speciaal is gemaakt voor de woningen in Vondeldorp die tussen eind 1800 en begin 1900 zijn gebouwd. 
  Lees meer
 • Buurttuin Oud Zuid Groene oase voor ontmoeting

  Schoolplein wordt openbare buurtbinnentuin . Het oude schoolplein (175-200 m2) van de Paulusschool op de hoek Dufaystraat 19 en De Lairessestraat op de zuidkant met vele uren zon, daar realiseren wij graag een Buurtontmoetingstuin!  
  Lees meer
 • Verduurzaming Vondeldorp - Oproep

  Tisja Kuiper, student aan de VU, heeft vrijdag 24 april een tussenrapportage gegeven van haar onderzoek naar de mogelijkheden om de 19de eeuwse woningen in Vondeldorp te verduurzamen.
  Lees meer
 • Vondeldorpers voor elkaar

  Er zijn binnen Vondeldorp veel mensen die graag iets voor anderen willen doen en daar nu ook tijd voor hebben. Daar zijn we enorm blij mee omdat dit laat zien dat, als het erop aankomt, Vondeldorpers er voor elkaar willen zijn. Want er zijn ook veel Vondeldorpers die nu een stuk geïsoleerder zitten en tegen de meest uiteenlopende dingen aanlopen.
  Lees meer
 • Corona: Opschorten Vondeldorpactiviteiten (UPDATE)

  Nu ook Nederland met het Corona-virus te maken heeft gekregen en er alom maatregelen zijn genomen, kunnen wij als bestuur niet achterblijven. Tot 1 juni houden wij ons aan de nationale richtlijn en schorten we alle Vondeldorpbijeenkomsten op. 
  Lees meer
 • Golf mee op de AOC

  Nadat we het een jaartje hebben overslagen gaan we vrijdag 15 mei a.s. weer golfen op Amsterdam Old Course. We verwachten natuurlijk dat jullie je in grote getale gaan inschrijven!
  Lees meer
 • Verslag lezing Palladio

  Vondeldorper Albert Oomen stuurde ons dit verslag over de lezing 'Langs de schatten van Palladio", door Vondeldorper Caf van Kempen op dinsdag 25 februari j.l. om 16:00 uur
  Lees meer
 • Vondelkoffie bij Keyzer

  Om de week is op donderdagochtend de inloop-Vondelkoffie bij Brasserie Keyzer in de Van Baerlestraat naast het Concertgebouw. Kijk voor de data bij de kalender.
  Lees meer
 • Lezing 'Omgaan met chronische pijn'

  Vondeldorper Marcel Mirande vertelt over zijn boek 'Duik in de branding, hoe ik me bevrijdde van chronische pijn'. Bedoeld voor mensen met chronische spanningshoofdpijn en andere lichamelijk onverklaarde pijn. Pijn is geen vrolijk onderwerp, maar jezelf bevrijden van pijn is dat wel. Daarom is zijn verhaal een hoopvol verhaal waar je als pijnmens vrolijk van wordt.
  Lees meer
 • Kerstlunch met jongeren op zondag 15 december

  Vondeldorper Els Weijers heeft het plan om Vondeldorpers en jongeren uit de Marathonbuurt te 'koppelen'. Het idee is dat de Vondeldorpers adviseren over zaken zoals loopbaan of onderwijs. Of hoe het is om te leven en op te groeien in Zuid. Jongeren op hun beurt kunnen bijvoorbeeld hulp geven bij eigentijdse communicatievormen zoals de sociale media. Of over het omgaan met computers en smartphones. Ook kun je kennis maken met de jongerencultuur en wat hun specifieke interesses zijn. Er is dus sprake van wederkerigheid, je hebt elkaar wat te bieden. Met ook de verwachting dat de ontmoeting tussen diverse leefstijlen een verrijking kan zijn en kansen biedt.
  Lees meer
 • Olympiatuin in hartje Zuid: doe mee!

  Medio 2018 is een aantal bewoners rondom de voetbalvelden aan het Olympiaplein begonnen met een moes- kruiden- en bloementuin in strook aan de noordkant, tegenover de brug bij het Amsterdams Lyceum. De strook zat vol wildgroei, bladeren en afval maar werd afgelopen jaar omgetoverd tot een heuse tuin waar het nu heerlijk werken is, in de zon. Uitzicht op de voetballertjes die nieuwsgierig ruiken aan de muntblaadjes en de rozemarijn.
  Lees meer
 • Boeken over Amsterdam Zuid

  Welke boeken spelen zich af in Amsterdam Zuid. Of zijn daarmee verbonden. Daar ging het ineens over op de laatste Bitterballenborrel in café Affourtit. Zoals het bekende 'Het geheim van de Valeriusstraat', van Luuc Kooijmans. En ook zeer bekend:Cécile en Elsa, strijdbare freules', van Elisabeth Leijnse '. Ook werd genoemd  de biografie over Alphons Diepenbrock door Leo Samama.
  Lees meer
 • Lezing 'Levenstestament' uitgesteld

  Wat is een levenstestament? Met een levenstestament houdt u zolang mogelijk zelf de regie. U bepaalt wie uw persoonlijke, financiële en medische zaken regelt wanneer u dit zelf (tijdelijk) niet meer kunt.  De kernvraag van een levenstestament is: wie geeft u het vertrouwen?
  Lees meer
 • Zevende leesgroep van start

  Zeven november zaten zeven leeslustigen uit Vondeldorp voor het eerst samen aan tafel om kennis te maken en om de inmiddels 7e leesgroep op te richten.
  Lees meer
 • Pilates voor mannen

  Pilates is goed voor jong én oud, man én vrouw. Maar oefeningen voor vrouwen zijn anders dan die van mannen. Laat staan als ze ook nog in leeftijd verschillen.
  Lees meer
 • Kunst-227 nieuwe expositie

  Kunst-227 is een initiatief van ons medelid Riees Willemsen. Zij nodigt u van harte uit voor haar oktober-november expositie in haar huis aan de Koninginneweg 227-2.
  Lees meer
 • Brainstorm Vondelhuis op 2 oktober

  Zo’n zestig Vondeldorpers hebben zich woensdagavond 2 oktober gebogen over de plattegrond van de Paulusschool. Hoe gaan we de gymnastiekzaal ombouwen tot een ontmoetingsruimte? En hoe maken we van het schoolplein een terras en pluktuin? De avond was bedoeld om ideeën en wensen te verzamelen. Zoals repetitieruimte voor het Vondelkoor en het orkest (in oprichting), een leestafel, een koffiehoek; aan de bar met een wijntje napraten na afloop van een lezing of buurtvergadering; het VIP dat spreekuur houdt of een Vondeldorper die haar 70ste verjaardag hier viert. En aan de wanden kunstwerken van een creatieve buurtgenoot.
  Lees meer
 • Chambres d'Amis concert op 17 november - VOL

  Plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen. Oftewel de melancholie van de herfst. Duo Wilde Eend presenteert een mix van Joodse Klezmermuziek en korte verhalen uit Oost Europa. Het duo bestaat uit (oprichter) Gottfrid van Eck op klarinet, en Geleijn van der Ham op accordeon. Voor dit concert stelt Henriëtte Bosch haar prachtige woning weer open. U bent van harte welkom vanaf 15.00 uur, voor koffie of thee. Na afloop napraten – en borrelen. U kunt zich aanmelden bij Theo Trautwein: theotrautwein@xs4all.nl
  Lees meer
 • Expertise gezocht voor het realiseren van ons Vondelhuis

  Voor het eind van het jaar moeten wij de inrichting, plannen en financiering van ons beoogde Vondelhuis rond hebben. Dat is nodig om de gemeente eind dit jaar definitief te laten beslissen om de huidige Paulusschool in de Dufaystraat voor ons en de huisartsen te verbouwen.
  Lees meer
ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenMTH_MakelaarsParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Campen_Liem