nieuws
 • Boeken over Amsterdam Zuid

  18 november
  Welke boeken spelen zich af in Amsterdam Zuid. Of zijn daarmee verbonden. Daar ging het ineens over op de laatste Bitterballenborrel in café Affourtit. Zoals het bekende 'Het geheim van de Valeriusstraat', van Luuc Kooijmans. En ook zeer bekend:Cécile en Elsa, strijdbare freules', van Elisabeth Leijnse '. Ook werd genoemd  de biografie over Alphons Diepenbrock door Leo Samama. Al deze namen en titels kwamen al borrellend naar boven. Ook werd er een (begin van) een lijst gemaakt van bekende schrijvers en musici die in onze buurt hebben gewoond, zoals: van Beinum, Henriëtte Bosmans, Bertus van Lier, Oskar Back, Geza Frid, Julius Röntgen en Willem Mengelberg. Laat ons weten als jullie nog meer suggesties hebben !                                                         
  Lees meer
 • Lezing Levenstestament 2 december 20:00 uur

  13 november
  Wat is een levenstestament ? Met een levenstestament houdt u zolang mogelijk zelf de regie. U bepaalt wie uw persoonlijke, financiële en medische zaken regelt wanneer u dit zelf (tijdelijk) niet meer kunt.  De kernvraag van een levenstestament is: wie geeft u het vertrouwen?
  Lees meer
 • ALV stemt in met voorstellen Buurtkamer

  12 november
  Afgelopen zaterdagmiddag werd op de algemene ledenvergadering in het Amsterdams Lyceum op overweldigende wijze ingestemd met de voorstellen van het bestuur met betrekking tot de buurtkamer.
  Lees meer
 • Zevende leesgroep van start

  11 november
  Zeven november zaten zeven leeslustigen uit Vondeldorp voor het eerst samen aan tafel om kennis te maken en om de inmiddels 7e leesgroep op te richten.
  Lees meer
 • Pilates voor mannen

  07 november
  Pilates is goed voor jong én oud, man én vrouw. Maar oefeningen voor vrouwen zijn anders dan die van mannen. Laat staan als ze ook nog in leeftijd verschillen.
  Lees meer
 • Kunst-227 nieuwe expositie

  16 oktober
  Kunst-227 is een initiatief van ons medelid Riees Willemsen. Zij nodigt u van harte uit voor haar oktober-november expositie in haar huis aan de Koninginneweg 227-2.
  Lees meer
 • Brainstorm Vondelhuis op 2 oktober

  16 oktober
  Zo’n zestig Vondeldorpers hebben zich woensdagavond 2 oktober gebogen over de plattegrond van de Paulusschool. Hoe gaan we de gymnastiekzaal ombouwen tot een ontmoetingsruimte? En hoe maken we van het schoolplein een terras en pluktuin? De avond was bedoeld om ideeën en wensen te verzamelen. Zoals repetitieruimte voor het Vondelkoor en het orkest (in oprichting), een leestafel, een koffiehoek; aan de bar met een wijntje napraten na afloop van een lezing of buurtvergadering; het VIP dat spreekuur houdt of een Vondeldorper die haar 70ste verjaardag hier viert. En aan de wanden kunstwerken van een creatieve buurtgenoot.
  Lees meer
 • Chambres d'Amis concert op 17 november - VOL

  16 oktober
  Plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen. Oftewel de melancholie van de herfst. Duo Wilde Eend presenteert een mix van Joodse Klezmermuziek en korte verhalen uit Oost Europa. Het duo bestaat uit (oprichter) Gottfrid van Eck op klarinet, en Geleijn van der Ham op accordeon. Voor dit concert stelt Henriëtte Bosch haar prachtige woning weer open. U bent van harte welkom vanaf 15.00 uur, voor koffie of thee. Na afloop napraten – en borrelen. U kunt zich aanmelden bij Theo Trautwein: theotrautwein@xs4all.nl
  Lees meer
 • Expertise gezocht voor het realiseren van ons Vondelhuis

  15 september
  Voor het eind van het jaar moeten wij de inrichting, plannen en financiering van ons beoogde Vondelhuis rond hebben. Dat is nodig om de gemeente eind dit jaar definitief te laten beslissen om de huidige Paulusschool in de Dufaystraat voor ons en de huisartsen te verbouwen.
  Lees meer
 • Zomerfeest groot succes

  30 augustus
  Veel, héél veel Vondeldorpers, en ook buurtgenoten jong en oud kwamen afgelopen zondag naar een zonovergoten Valeriusplein om te komen genieten van een fantastisch Zomerfeest.
  Lees meer
 • Welkom op onze nieuwe website!

  22 augustus
  Het is zover; we gaan nu echt aan de slag met een nieuwe website die meer mogelijkheden biedt voor onze steeds groeiende vereniging! We zijn nog steeds erg blij met de uitstraling en de sfeer van onze vorige site en gaan dat ook zoveel mogelijk bewaken en behouden, maar toch verandert er het een en ander:
  Lees meer
 • 25 augustus Zomerfeest!

  09 augustus
  Dit jaar op het Valeriusplein! Van 16.00 – 19.00 uur. Kom swingen op muziek van de ‘John Gracion Combination’ band en geniet van hapjes en drankjes van buurtondernemers.
  Lees meer
 • VIP, een tussenstand

  24 juli
  Het Vondeldorp Informatiepunt (VIP)  is afgelopen januari van start gegaan. Elke woensdag staan twee enthousiaste VIP-leden paraat in Huis van de wijk Lydia of in Vita Valerius. Om buurtbewoners de weg te wijzen naar informatie op het gebied van zorg en ondersteuning, leefomgeving, sociale infrastructuur en participatie.
  Lees meer
 • Samenwerkingsovereenkomst met Winkeliersvereniging Cornelis Schuyt

  18 april
  Vondeldorp is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de winkeliersvereniging van de Cornelis Schuytstraat voor een veilige en aantrekkelijke Cornelis Schuytstraat voor bewoners en winkeliers. Ook de politie en het Stadsdeel Zuid nemen hieraan deel. De officiële ondertekening was op woensdag 10 april, door onze voorzitter Tjeerd, en onder andere de voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Sebastiaan Capel
  Lees meer
ArtiChocBrasserie_De_JoffersRaethuys_OpticiensVan_TwuijverAffourtitDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHooghiemstra_FotografieJaap_AdmiraalMinerva_BoekenMTH_MakelaarsOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg