nieuws
 • ALV stemt in met voorstellen Buurtkamer

  12 november
  Afgelopen zaterdagmiddag werd op de algemene ledenvergadering in het Amsterdams lyceum op overweldigende wijze ingestemd met de voorstellen van het bestuur met betrekking tot de buurtkamer. Bijna Noord-Koreaans noemde iemand het. Want op het eerste voorstel om partners te zoeken om gezamenlijk de Buurtkamer verder op te zetten, waarbij  een instelling zoals bijvoorbeeld Cordaan de huurdersrelatie aangaat, en een sociale onderneming verantwoordelijk wordt voor de de horeca, stemden 178 leden (een kleine 100 aanwezigen, en de rest per volmacht) vóór, en 3 blanco.  Bij het zoeken naar deze partners  is de opdracht wel dat Vondeldorp de positie blijft behouden van primaire verbinder, en ruimte krijgt om haar programma uit te voeren. Het tweede voorstel behelsde de financiering. Ook hier stemde bijna iedereen (168 vóór, 1 tegen, 12 blanco) in met het voorstel om een éénmalige startdonatie te geven van € 5.000, en jaarlijks € 5.000 bij te dragen aan de exploitatie, waarvoor we dan gebruik kunnen maken van de ruimte. Het  bestuur toonde zich verheugd met deze duidelijke  ondersteuning van haar plannen. De voorzitter verwoordde het als volgt: Met deze stevige steun in de rug, kunnen wij verder met de invulling van een mooie buurtontmoetingsplek met een fantastische groene oase op het voormalige schoolplein. Het bestuur gaat samen met de huisartsen en het stadsdeel Zuid snel in gesprek met Combiwell en Cordaan. Het doel is dat zij samen met Vondeldorp en de buurt de Buurtkamer gaan realiseren.
  Lees meer
 • Zevende leesgroep van start

  11 november
  Zeven november zaten zeven leeslustigen uit Vondeldorp voor het eerst samen aan tafel om kennis te maken en om de inmiddels 7e leesgroep op te richten.
  Lees meer
 • Pilates voor mannen

  07 november
  Pilates is goed voor jong én oud, man én vrouw. Maar oefeningen voor vrouwen zijn anders dan die van mannen. Laat staan als ze ook nog in leeftijd verschillen. Want mannen zijn stijver. Pilates maakt je niet alleen soepeler, het verbetert ook je houding. Pilates richt zich op de diepere rug – en buikspieren (dus niet op de sixpack). Waardoor je rompstabiliteit toeneemt en je – letterlijk – steviger en meer in balans leert staan. Ook mannen met lage rugklachten hebben er veel baat bij.
  Lees meer
 • Bijeenkomst bestemmingsplan Museumkwartier-Valeriusbuurt

  25 oktober
  Verdiepingssessie over het nieuwe bestemmingsplan Museumkwartier – Valeriusbuurt. Tijdens deze bijeenkomst gaan bewoners, ondernemers, culturele instellingen en partijen uit de bouw- en vastgoedsector met elkaar en met de gemeente in gesprek over de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan. Het doel van deze bijeenkomst is om waar mogelijk overeenstemming te krijgen over de uitgangspunten voor het nieuwe bestemmingsplan.
  Lees meer
 • Kunst-227 nieuwe expositie

  16 oktober
  Kunst-227 is een initiatief van ons medelid Riees Willemsen. Zij nodigt u van harte uit voor haar oktober-november expositie in haar huis aan de Koninginneweg 227-2.
  Lees meer
 • Brainstorm Vondelhuis op 2 oktober

  16 oktober
  Zo’n zestig Vondeldorpers hebben zich woensdagavond 2 oktober gebogen over de plattegrond van de Paulusschool. Hoe gaan we de gymnastiekzaal ombouwen tot een ontmoetingsruimte? En hoe maken we van het schoolplein een terras en pluktuin? De avond was bedoeld om ideeën en wensen te verzamelen. Zoals repetitieruimte voor het Vondelkoor en het orkest (in oprichting), een leestafel, een koffiehoek; aan de bar met een wijntje napraten na afloop van een lezing of buurtvergadering; het VIP dat spreekuur houdt of een Vondeldorper die haar 70ste verjaardag hier viert. En aan de wanden kunstwerken van een creatieve buurtgenoot.
  Lees meer
 • Chambres d'Amis concert op 17 november - VOL

  16 oktober
  Plezier om bij te huilen en verdriet om op te dansen. Oftewel de melancholie van de herfst. Duo Wilde Eend presenteert een mix van Joodse Klezmermuziek en korte verhalen uit Oost Europa. Het duo bestaat uit (oprichter) Gottfrid van Eck op klarinet, en Geleijn van der Ham op accordeon. Voor dit concert stelt Henriëtte Bosch haar prachtige woning weer open. U bent van harte welkom vanaf 15.00 uur, voor koffie of thee. Na afloop napraten – en borrelen. U kunt zich aanmelden bij Theo Trautwein: theotrautwein@xs4all.nl
  Lees meer
 • Expertise gezocht voor het realiseren van ons Vondelhuis

  15 september
  Voor het eind van het jaar moeten wij de inrichting, plannen en financiering van ons beoogde Vondelhuis rond hebben. Dat is nodig om de gemeente eind dit jaar definitief te laten beslissen om de huidige Paulusschool in de Dufaystraat voor ons en de huisartsen te verbouwen.
  Lees meer
 • Zomerfeest groot succes

  30 augustus
  Veel, héél veel Vondeldorpers, en ook buurtgenoten jong en oud kwamen afgelopen zondag naar een zonovergoten Valeriusplein om te komen genieten van een fantastisch Zomerfeest.
  Lees meer
 • Welkom op onze nieuwe website!

  22 augustus
  Het is zover; we gaan nu echt aan de slag met een nieuwe website die meer mogelijkheden biedt voor onze steeds groeiende vereniging! We zijn nog steeds erg blij met de uitstraling en de sfeer van onze vorige site en gaan dat ook zoveel mogelijk bewaken en behouden, maar toch verandert er het een en ander:
  Lees meer
 • 25 augustus Zomerfeest!

  09 augustus
  Dit jaar op het Valeriusplein! Van 16.00 – 19.00 uur. Kom swingen op muziek van de ‘John Gracion Combination’ band en geniet van hapjes en drankjes van buurtondernemers.
  Lees meer
 • VIP, een tussenstand

  24 juli
  Het Vondeldorp Informatiepunt (VIP)  is afgelopen januari van start gegaan. Elke woensdag staan twee enthousiaste VIP-leden paraat in Huis van de wijk Lydia of in Vita Valerius. Om buurtbewoners de weg te wijzen naar informatie op het gebied van zorg en ondersteuning, leefomgeving, sociale infrastructuur en participatie.
  Lees meer
 • Samenwerkingsovereenkomst met Winkeliersvereniging Cornelis Schuyt

  18 april
  Vondeldorp is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met de winkeliersvereniging van de Cornelis Schuytstraat voor een veilige en aantrekkelijke Cornelis Schuytstraat voor bewoners en winkeliers. Ook de politie en het Stadsdeel Zuid nemen hieraan deel. De officiële ondertekening was op woensdag 10 april, door onze voorzitter Tjeerd, en onder andere de voorzitter van het Dagelijks Bestuur, Sebastiaan Capel
  Lees meer
ArtiChocRaethuys_OpticiensAffourtitBBDB_MakelaarsDe_BruinDierenkliniek_VondelparkDokter_Frodo_GaymansEntreeHendriksen_StomerijenJaap_AdmiraalJacobMinerva_BoekenOHLAOrganicParfumerie_LouiseSimon_MeijssenSlagerij_Van_DamVan_Baerle_MakelaarsVan_Campen_LiemWijnhandel_Koninginneweg